Σάββατο 12 Μαΐου 2012

"Όλες και όλοι στο πόδι για την ελεύθερη ενημέρωση και τη δημοκρατία"

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ


«Αν κάποιος πρέπει να φοβάται, δεν είναι αυτός που απειλείται, αλλά όποιος δεν σέβεται, προκαλεί τη
δημοκρατία και προσβάλλει τους θεσμούς. Και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε την κατακραυγή και οργή όλων των πολιτών». Την προειδοποίηση αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αγνόησαν τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» και οι απειλές εναντίον των εκπροσώπων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και γενικότερα κατά του κόσμου της Ενημέρωσης συνεχίζονται από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Οι απειλές που εκτοξεύτηκαν κατά του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., αλλά και της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», αποδεικνύουν την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής», τον «ηγέτη φύρερ Ν. Μιχαλολιάκο», όπως τον αποκαλεί σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Και επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, ότι ο πρώτος στόχος των μαύρων φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών είναι ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πρόεδρου της Ε.Ο.Δ., Άρνε Κόενιγκ, ότι «πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό συμβάν, που μας προειδοποιεί. Προσωπικά, ανησυχώ ιδιαίτερα με την επιθετικότητα προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους. Κάθε πολιτικό κόμμα οφείλει να σέβεται τους δημοσιογράφους και το επαγγελματικό τους καθήκον για την ενημέρωση των πολιτών». 

Επαναλαμβάνουμε ότι οι δημοσιογράφοι, ως λειτουργοί του Τύπου, δεσμεύονται μόνο από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος», αντιστέκονται δε στο ναζισμό και αποτελούν ασπίδα στην προάσπιση της δημοκρατίας και προπύργιο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. 

Η μαύρη τρομοκρατία και προπαγάνδα των ναζιστών «Χρυσαυγιτών» κατά της ελληνικής δημοσιογραφίας, θερμαίνει ένα αποπνικτικό και απειλητικό κλίμα, προσωπικά κατά των δημοσιογράφων, με δράστες πέρα από τους ναζιστές, και από τον παρακρατικό και εγκληματικό υπόκοσμο των λεγομένων «γνωστών-αγνώστων». Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εκδηλώθηκε η βάρβαρη και άνανδρη κακοποίηση του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. 

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καθιστά υπεύθυνους γι’ αυτή την εγκληματική βία κατά των ανθρώπων των ΜΜΕ τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, για τη μέχρι τώρα ολιγωρία τους στην αντιμετώπιση, αποκάλυψη και κολασμό των υπευθύνων τέτοιων βάρβαρων εγκλημάτων.
Μεγαλώνει πολύ η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων μας. Αυτό δεν μας τρομάζει, μας εξοργίζει. Η μαύρη τρομοκρατία ποτέ δεν κατόρθωσε να φιμώσει του δημοσιογράφους. Ούτε και τώρα πρόκειται να το κατορθώσει.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις των Συντακτών και όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να κρατάνε σε εγρήγορση όλους τους εργαζόμενους και να αντιμετωπίσουν με όλες τις αγωνιστικές μορφές (απεργία, ημερίδες, συνεντεύξεις, συγκεντρώσεις, κλπ), για άμεση και αποφασιστική απόκρουση της νέας ναζιστικής και εγκληματικής τρομοκρατίας.

Όλες και όλοι στο πόδι
για την ελεύθερη ενημέρωση
για τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου