Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΓΣΕΕ:" Nα σταματήσει κάθε ενέργεια σχετικά με τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών"

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει κάθε
περαιτέρω ενέργεια σχετικά με τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών:


"Η ΓΣΕΕ με εξαιρετικό ενδιαφέρον και κατάπληξη παρακολουθεί στα ΜΜΕ και από σχετικές ανακοινώσεις των ενδιαφερομένων το ζήτημα που έχει προκύψει ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας να μειώσει τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω γνωμοδοτήσεως του Ν.Σ.Κ. 

Η οριζόντια περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων επιδεινώνει την ύφεση και τη δημοσιονομική καταβαράθρωση της χώρας και σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, ενώ οι μόνοι στους οποίους εξασφαλίζει οικονομικό όφελος είναι η συντεχνία των ιδιοκτητών-εργοδοτών, όπως εξάλλου φαίνεται και από τη θερμή στήριξη με την οποία περιβάλλουν την πρωτοβουλία αυτή. 

Επιθυμούμε ακόμα να επισημάνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή πάσχει και στην ηθική της βάση, γιατί ωφελεί και προσωπικά τον Υπουργό Παιδείας, ως Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων σχολείων, αλλά και στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, ιδιαίτερα ύστερα από την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τον υπηρεσιακό χαρακτήρα που έχει πλέον η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας. 

Γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει κάθε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

H ΓΣΕΕ θα σταθεί ενεργά δίπλα στην ΟΙΕΛΕ με νομικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ενέργειες για την αποτροπή της μείωσης των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου