Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Χάθηκαν» 100 εκατ.ευρώ από τα αποθεματικά του Ταμείου των δημοσιογράφων!

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, είναι οι απώλειες των αποθεματικών του Ενιαίου
Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, ΕΔΟΕΑΠ.

Μονομερή και παράνομη χαρακτηρίζει την πράξη της ΤτΕ, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ταμείου, η Τράπεζα της Ελλάδος, στις 7 Ιουνίου, ανέφερε με μια απλή τηλεομοιοτυπία και χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, ότι το υπόλοιπο των αποθεματικών του ανέρχεται μόλις στα 5.618.934,25 ευρώ, όταν στις 12 Μαρτίου, μετά το "κούρεμα" των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, το διαθέσιμο ποσό ανερχόταν στα 59.097.624,42 ευρώ και πριν το κούρεμα ήταν στα 115.312. 441,47 ευρώ!

Στελέχη της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζουν ότι πρόκειται για «δήμευση περιουσίας και μονομερή ενέργεια παράνομη και καταχρηστική» και προσθέτουν ότι παρότι ο ΕΔΟΕΑΠ έκανε συνεχείς παρεμβάσεις προς την ΤτΕ, από τις 7 Ιουνίου που είχε τη συγκεκριμένη πληροφόρηση έως τις 18 του μηνός, που δημοσιοποίησε το θέμα, δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα κάποια πειστική απάντηση από την Τράπεζα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε την πρόεδρο του Οργανισμού, Ελένη Σπανοπούλου, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο οργανισμός περίθαλψης των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης, αφού οι ετήσιες ανάγκες του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου