Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προς κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ

Όλα δείχνουν ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιούνη η χώρα οδηγείται ταχύτατα, εκτός απροόπτου, σε
κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!

Τα δύο παλαιά μνημονιακά ''συνεταιράκια'' ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, παρ' ότι διαθέτουν πλειοψηφία, χωρίς να γίνουν καταγέλαστοι και να καταρρεύσουν άμεσα!

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρειάζονται, για να μπορέσουν σχηματίσουν κυβέρνηση με κάποια ίχνη βιωσιμότητας και ένα τρίτο συνέταιρο – δορυφόρο: τη ΔΗΜΑΡ!

Η τελευταία μοιάζει ως έτοιμη από καιρό να παίξει αυτόν το ρόλο. Να γίνει το διάτρητο άλλοθι για μια συγκυβέρνηση μνημονιακού προσανατολισμού. Ένα ρόλο που παλιότερα είχε παίξει, με διαφορετικούς όρους, ο ΛΑ.Ο.Σ.!!!

Βεβαίως στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν αντιστάσεις για την επανάληψη της φάρσας.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι στη ΔΗΜΑΡ πιστεύουν, όμως, ότι μπαίνοντας το κόμμα στις κυβερνητικές συμπληγάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κατορθώσει να αποφύγει να γίνει μια κεντροαριστερή Ιφιγένεια, ανάλογης θυσίας με τον ΛΑ.Ο.Σ.!

Άλλωστε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκλείουν να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς το άλλοθι της ΔΗΜΑΡ.

Και η τελευταία προσφέρεται να διασώσει, στο όνομα του ευρώ, το μνημονιακό προσανατολισμό της χώρας, ζητώντας υψηλό τίμημα για τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση.

Το τίμημα αυτό μάλλον ελάχιστη σχέση θα έχει με προγραμματικού περιεχομένου ζητήματα, άλλωστε τα τελευταία εξαρτώνται από την τρόικα, αλλά κυρίως με θέσεις και ρόλους, πρώτα απ' όλα υπουργικούς.

Η διαγραφόμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει κανένα άλλο στόχο από το να διαφυλάξει την «πάση θυσία» ροή της τροϊκανής χρηματοδότησης και παραμονή της χώρας στη «Γερμανική φυλακή» του ευρώ και φυσικά τη διαφύλαξη της μνημονιακής πεπατημένης .

Το επικοινωνιακό μέσο για την επιτυχία αυτού του κακόγουστου εγχειρήματος θα είναι η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Και μιλάμε για επικοινωνιακό μέσο διότι δεν έχει καμιά ουσία.

Αφ' ενός γιατί δεν υπάρχει «καλό» μνημόνιο, δηλ. μνημόνιο χωρίς περαιτέρω λιτότητα, ξεπούλημα δημοσίου πλούτου και νεοφιλελεύθερους δογματισμούς αλλά γιατί η ίδια η επαναδιαπραγμάτευση και πολύ περισσότερο τα αποτελέσματά της θα μοιάζουν περισσότερο με «φούσκα» ή με τακτικές παλαιών αποικιοκρατών, που μοίραζαν «χαντρούλες» στους ιθαγενείς για να τους υποδουλώσουν!




Με πληροφορίες από iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου