Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του Γ. Βερνίκου

Δεκτή έγινε η παραίτηση του υφυπουργού Εμπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Γ. Βερνίκου από το γραφείο του
πρωθυπουργού, μόλις λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.

Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκο για το αν συμμετέχει σε offshore εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες.

Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού. Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου