Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κύριοι της κυβέρνησης: Μην πυροβολείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα μνημόνια

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση κρατάει τις δυνάμεις της για την αντιπαράθεση με τον
ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που δεν δείχνει την ίδια προθυμία για αντιπαράθεση και επαναδιαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής.

Την αντιπαράθεση προκάλεσε δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής και η κριτική του στην αναδίπλωση της κυβέρνησης, που δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη πλέον για τις σκληρές διαπραγματεύσεις τις οποίες επαγγελλόταν προεκλογικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής, έκανε δήλωση στην οποία (ακολουθώντας τη γνωστή τακτική "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ") ταυτίζει την κυβέρνηση με τη χώρα (!), λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας, μια ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, αντί να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, επιλέγει για άλλη μια φορά να κάνει αντιπολίτευση στην ίδια τη χώρα", δήλωσε

Άλλο εθνική προσπάθεια και άλλο υποταγή στους δανειστές

Ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απηχώντας και την αντίληψη της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, ταυτίζει αυθαίρετα την "εθνική" προσπάθεια με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και της υποταγής στους δανειστές. Αν και έχουμε δει πού έχει οδηγήσει αυτός ο δρόμος τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη.

Την ώρα που η κυβέρνηση σιωπά μπροστά στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα και πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο και καμία στρατηγική για την έξοδο από την κρίση, την ίδια ώρα που υποτάσσεται στην πολιτική της Μέρκελ, βρίσκει φωνή μόνο για να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.




left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου