Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νεοδημοκρατική Αριστερά

Τον παλιό καλό καιρό, κατηγορούσαμε τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας
του ΣΥΝ για άκρατο κυβερνητισμό, προεξοφλώντας ότι αργά ή γρήγορα θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Τελικά μας βούλωσαν το στόμα, συνεργαζόμενοι απευθείας με τη Ν.Δ. και μάλιστα χωρίς η νέα κυβέρνηση να έχει ανάγκη από τους 17 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Το κάνανε για την καλή τους την καρδιά και για να βρει ανάπαυση η ψυχή του πατέρα τους.

Εν έτει 2012, η ΔΗΜ.ΑΡ. - πρόεδρος Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να συγκυβερνήσει με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης, μια Δεξιά που στάζει από κάθε πόρο της σαπίλα, μισαλλοδοξία, βλαχιά και αγραμματοσύνη. Με τη Ν.Δ. του Σαμαρά, του Πλεύρη, του Βορίδη, του Άδωνη, του Μητσοτάκη, του Μιχελάκη και των ρουφιάνων του δεύτερου ορόφου της Συγγρού. Με τη Δεξιά που επανέφερε μετά από 40 χρόνια τον αντικομμουνισμό ως δομικό στοιχείο της ιδεολογικής της συγκρότησης και που προανήγγειλε διά του αρχηγού της ότι θα διώξει από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά των μεταναστών. Του ίδιου αρχηγού που το βράδυ των εκλογών δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει κατά γράμμα το Μνημόνιο, μόνο που δεσμεύτηκε στα αγγλικά, για να μην το πάρουνε χαμπάρι οι Καρδιτσιώτες.

Και σα να μην έφτανε η Ακροδεξιά του Σαμαρά, τσουπ, νά σου στη συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ! Το πιο δεξιό, νεοφιλελεύθερο και αδίστακτο ΠΑΣΟΚ όλων των εποχών, το ΠΑΣΟΚ που πριν από τέσσερις μέρες το μούντζωσαν οι ίδιοι οι οπαδοί του, στέλνοντάς το στο 12% στο σύνολο του πληθυσμού και στο 6% στους νέους, τους φοιτητές και τους ανέργους. Το βλέπεις με τα μάτια σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις: πρώην σύντροφοι, με τους οποίους συμπορευόμασταν στην αριστερά για είκοσι χρόνια, κάθονται πια στο ίδιο τραπέζι με τα λαμόγια της Ζήμενς, του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, των εξοπλισμών, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων, έχουν γίνει οι απινιδωτές του θνήσκοντος συστήματος!

Το καλοκαίρι του 2010, όταν η πλειοψηφία της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποχώρησε από τον ΣΥΝ, κάποιοι εκφράσαμε τη λύπη μας επειδή έφευγαν παλιοί μας σύντροφοι, επειδή μίκραινε ο χώρος, επειδή η ενότητα της Αριστεράς αδυνάτιζε. Στον αντίποδα, ο Θοδωρής Κ. σχολίασε την αποχώρηση με ένα λιτό mail: "Στα τσακίδια!". Τελικά, είχε δίκιο ο Θοδωρής.



Γιώργος Ανανδρανιστάκης  

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου