Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κανένα σπίτι φτωχού χωρίς ρεύμα

Αυτές τις μέρες η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Παράλληλα, παρανομεί
αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Με αφορμή όλα αυτά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιούνη στη ΔΕΗ (Αριστείδου 5-7).

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες δήλωσαν αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε ένδικο μέσο στις διακοπές αυτές που γίνονται με το πρόσχημα της "μη πληρωμής ρεύματος". Η διοίκηση της ΔΕΗ μετέφερε ποσά χρημάτων που είχαν πληρώσει για το ρεύμα στο χαράτσι με αποτέλεσμα να φαίνεται απλήρωτο το ρεύμα και να προχωρά σε διακοπές.

Κατήγγειλαν επίσης τη μεθόδευση αυτή της ΔΕΗ σαν πράξη κλοπής (ποινικό αδίκημα) για την οποία θα καταφύγουν και στα δικαστήρια. Σε προηγούμενες παρεμβάσεις είχαν πετύχει να πληρώνουμε μόνο το ρεύμα και τα τέλη στα ταμεία της ΔΕΗ και όχι το χαράτσι. Όσοι πληρώσαν με αυτό τον τρόπο είχαν πάρει και γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν οφείλουν ποσά ρεύματος. Όμως στον επόμενο λογαριασμό τα ποσά αυτά μερικώς ή ολικώς είχαν μεταφερθεί στο χαράτσι!!!

Στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Εξαρχείων αναφέρονται σαφώς τα εξής:
"Ο εμπαιγμός της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης συνεχίζεται. Απροκάλυπτα πια εδώ και 20 μέρες οι εργολάβοι της ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα σε σπίτια και καταστήματα, όσων είτε αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, είτε αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι. Δεν τους σταμάτησε ούτε το προεκλογικό κλίμα, ούτε οι διαμαρτυρίες των πολιτών.

Ακόμη δεν διστάζουν να προχωρούν σε πράξεις παράνομες -πράξεις που θεωρούνται ποινικά αδικήματα, πράξεις που αντίκεινται ακόμη και στο νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις για το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ), κλέβοντας στην κυριολεξία τα χρήματά μας".



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου