Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά τη συντριβή ενός F-4 σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Συρία

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα στην Άγκυρα μια έκτακτη
συνεδρίαση στην οποία θα πάρουν μέρος ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και πολλοί υπουργοί μετά τη συντριβή ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Προς το παρόν συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη των δύο μελών του πληρώματος, αλλά και για το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι ζωντανοί βρέθηκαν οι δύο πιλότοι του F-4 που κατέπεσε σε διεθνή ύδατα κοντά στη Συρία.

Σύμφωνα πάντως με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζει, το αεροσκάφος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Συρίας, όμως προσθέτει ότι δεν παραβίασε τα σύνορα της χώρας.

Όπως μετέδωσε το NTV, συριακά πλοία της ακτοφυλακής σε συνεργασία με τουρκικά εξακολουθούν να αναζητούν το αεροσκάφος. Από τη μεριά του, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ, επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος.

«Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», μετέδωσε το Μάναρ.

Εξάλλου, το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.

Καμία από τις πληροφορίες αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί. Λίγο νωρίτερα η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου