Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Σύγχυση για τη συντριβή μαχητικού F4 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το μαχητικό αεροσκάφος F4 της τουρκικής πολεμικής
αεροπορίας που κατέπεσε στα ανοιχτά της Συρίας.

Η τουρκική πλευρά προς το παρόν επισήμως αποφεύγει να δηλώσει πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 14:45, το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως έχει χαθεί η επαφή με τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, καθώς αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Αντιόχειας (Χάταϊ). Έκτοτε δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο μεταδόθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διάφορες πληροφορίες, όπως το ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη. Τα τουρκικά μέσα αναμετέδωσαν πληροφορίες ξένων μέσων, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας.

Μεταδόθηκε επίσης η πληροφορία ότι οι δύο πιλότοι είναι σώοι. Πληροφορίες ξένων μέσων αναφέρουν ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν επιστρέφοντας από το Ρίο όπου βρισκόταν δήλωσε πως "δεν υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένες πληροφορίες περί κατάρριψης".

Ερωτηθείς σχετικά με την πληροφορία ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη, ο Ερντογάν είπε "δεν υπάρχει οριστική πληροφορία ούτε για αυτό". Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.

Πέραν των δηλώσεων του Ερντογάν, από τουρκικής πλευράς δεν έχει αναφερθεί τίποτε σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου