Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Λουκέτο" στους δήμους της Αττικής 29 και 30 Αυγούστου, λόγω οικονομικών προβλήματων

Την αποφασιστικότητά τους για δυναμικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν σήμερα οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη γενική
συνέλευση της ΠΕΔΑ Αττικής, λόγω των δραματικών, πλέον, οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε, για αρχή, δεδομένου ότι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου θα προταθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το διήμερο κλείσιμο των δήμων της Αττικής στις 29 και 30 Αυγούστου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 του τρέχοντος μηνός στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι Αττικής διεκδικούν:

- Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την Αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.


- Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.


- Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ .


- Υπεράσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .


Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δήμοι της Αττικής ζητούν την ενεργητική συμπαράσταση των πολιτών, καθώς «το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου