Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

"Aντιδημοκρατική μεθόδευση η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει τα νέα μέτρα σε μία ψηφοφορία"

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Β.Μπεσκένης-Β.Γιακουμής), ο κοινοβουλευτικός
εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Υπάρχουν διαρροές ότι το πακέτο των νέων μέτρων όχι μόνο θα έρθει νωρίτερα μέσα στο Σεπτέμβρη αλλά θα έρθει και στη Βουλή με μια ψηφοφορία. Πρόκειται για μία αντιδημοκρατική μεθόδευση. Συχνά οι κυβερνήσεις μετατρέπουν ένα πακέτο μέτρων για να κάμψουν αντιρρήσεις, για να καλύψουν την αθέτηση υποσχέσεων, για να κρύψουν την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, σε μία ενιαία ψηφοφορία, την οποία βαφτίζουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και..ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να εφαρμόσει το γνωστό μικρο-πολιτικό κόλπο, να φέρει ένα πακέτο 11,5 ή 18 δισ. ευρώ με μία ψηφοφορία στη Βουλή, αυτό θα είναι αντιδημοκρατική μεθόδευση και αθλιότητα. Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μη μετατραπεί το κοινοβούλιο σε «πλυντήριο». Επίσης, σήμερα το απόγευμα, θα εξαντλήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά περιθώρια, για να καταγγείλουμε το σκάνδαλο του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens.

Αντί να έχουμε επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου

Από τη συνάντηση στο Βερολίνο και δευτερευόντως στο Παρίσι, ο κ. Σαμαράς επιστρέφει έχοντας προσχωρήσει στη σχολή Μέρκελ, έχοντας ρίξει στο πυρ το εξώτερον, ως αμαρτία, την αντιμνημονιακή του στάση και έχοντας ξηλώσει και πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και την τρικομματική μετεκλογική συμφωνία. Ήδη, η κυβέρνηση, δια του κ. Στουρνάρα, διαρρέει ότι τα 11,5 δισ. ευρώ θα είναι οπωσδήποτε 14, ίσως και 17 ή 18 δισ. ευρώ. Σήμερα, η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτον, πόσα, δεύτερον ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο και τρίτον πώς, με ποιο τρόπο θα βρεθούν τα χρήματα.

Αντί να έχουμε επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου, «τσαλακώνοντας» και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. Πρώτο παράδειγμα, τα περίφημα 11,7 δισ. ευρώ τα οποία είναι μονομερώς άδικα και επιβαρύνουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα γίνουν, σύμφωνα με τις διαρροές, 14 έως 18 δις. Δεύτερο παράδειγμα, είχαν υποσχεθεί στήριξη των χαμηλών συντάξεων. Αντ’ αυτού έχουν ετοιμάσει πακέτο με νέες περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Είχαν υποσχεθεί διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και σε ύψος και σε διάρκεια, αντί για αυτό έχουμε μια πολιτική που αν υλοποιηθεί θα φέρει ύφεση μέχρι και το 2015, νέα αύξηση της ανεργίας και το «μάρμαρο» το πληρώνει ο ασθενέστερος.

Ενώ ο κ. Σαμαράς έδωσε τα πάντα, πήρε ένα «κάντα παιδί μου και θα δούμε»

Πίσω από τα χαμόγελα, το «τσάι και συμπάθεια», το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, κρύβεται το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήγε ως ζηλωτής του Μνημονίου και ικέτης, εγκαταλείποντας όχι μόνο όσα έλεγε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, ακόμη και στις προγραμματικές του δηλώσεις και ενώ έδωσε τα πάντα, πήρε ένα «κάντα παιδί μου και θα δούμε». Αυτό που έρχεται για τον έλληνα πολίτη δεν είναι 11,5 δις, είναι πολύ περισσότερα. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν πρόκειται να βγει, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να προσθέσει καταστροφή και οδύνη στην ελληνική κοινωνία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου