Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

"Δρομολογούνται ανησυχητικές καταστάσεις για τους εργαζόμενους της ΑΤΕ, για τους αγρότες και την εθνική οικονομία"

Δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη
Μαριά, σχετικά για την Αγροτική Τράπεζα:


"Από την ακρόαση του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την ΑΤΕ επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δρομολογούνται ανησυχητικές καταστάσεις για τους εργαζόμενους της ΑΤΕ και των θυγατρικών της, για τους αγρότες που έχουν υποθηκευμένη την ακίνητη περιουσία τους και συνολικά για την εθνική οικονομία. 

Ταυτόχρονα προέκυψαν εξαιρετικά σοβαρά ερωτήματα τα οποία και θα αποτελέσουν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα ενώ προεκλογικά η συγκυβέρνηση με διυπουργική απόφαση είχε εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ να γίνει μέσω ΤΑΙΠΕΔ, από τις απαντήσεις του κου Στουρνάρα προέκυψε ότι η παραπάνω απόφαση της διυπουργικής επιτροπής δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Γιατί άραγε;

Ταυτόχρονα το ίδιο χρονικό διάστημα ο κος Σαμαράς υποσχόταν προεκλογικά ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ΑΤΕ 7 δις ευρώ τα οποία περίσσευαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Τελικά η ΑΤΕ τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, διαχωρίστηκε σε "καλή" ΑΤΕ που μεταβιβάστηκε στην τράπεζα Πειραιώς και σε "κακή" ΑΤΕ με κόστος που θα μετακυλιστεί στον ελληνικό λαό.

Τελικά γνώριζε ο κ. Σαμαράς όταν υπόσχονταν προεκλογικά την δήθεν διάσωση της ΑΤΕ ότι εντέλει η ΑΤΕ δε θα ιδιωτικοποιούνταν μέσω ΤΑΙΠΕΔ και γιατί τελικά προτιμήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εν λόγω τράπεζας;

 Σε κάθε περίπτωση βασική θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η δημιουργία ενός δημοσίου πυλώνα στον οποίο θα ανήκει και η ΑΤΕ προκειμένου να υπάρξει ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη της ΕΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου