Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στον υπουργό Εργασίας

Το υπόμνημα των αιτημάτων του αναπηρικού κινήματος, που πρόκειται να καταθέσει
στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση δίνει στη δημοσιότητα η ΕΣΑμεΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου, σε μία από τις πιο κρίσιμες οικονομικά περιόδους που περνά η χώρα. Τα προτεινόμενα θέματα και οι προτάσεις της Ε.Σ.ΑμεΑ. στοχεύουν στην προστασία εκείνων των πολιτών που αντικειμενικά βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της παρατεταμένης και εντεινόμενης οικονομικής κρίσης.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους ζητούν την προστασία της αναπηρίας από την Πολιτεία, καθώς και την αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας του χώρου της αναπηρίας που την τελευταία διετία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και βιώνει συνεχή και υφέρποντα ρατσισμό για έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα ίδια τα άτομα με αναπηρία.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τη διαδικασία της απογραφής και τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου των Αναπήρων και έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την εξυγίανση του συστήματος. Μάλιστα η Συνομοσπονδία με σκοπό τον εξορθολογισμό και την προστασία του συστήματος από το 1994 είχε προτείνει την θέσπιση ενός συστήματος ενιαίας αρχής πληρωμών, χωρίς να εισακουστεί από κανέναν.


Παρόλα αυτά τα άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να βιώνουν καθημερινά έναν υφέρποντα ρατσισμό που φτάνεις πολλές φορές στα όρια του διωγμού και του διασυρμού τους. Πίσω από αυτή την άδικη ενοχοποίηση και στοχοποίηση καλύπτονται ανήθικες και απαράδεκτες συμπεριφορές πολιτικών και κοινωνικών κύκλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου