Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ερώτηση για τις πυρκαγιές σε Αφίδνες-Κρυονέρι

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και
Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή των Αφιδνών και του Κρυονερίου.

Στην ερώτηση του ο Βουλευτής εστιάζει στο γεγονός, ότι στα καμένα σημεία, περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και η περιοχή για την οποία είχε αποφασιστεί με ΠΔ του 2007 να εγκατασταθεί σε συγκεκριμένη ζώνη του βουνού, πλησίον στις Αφίδνες, η Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή (ΒΕΠΕ) ‘’Τεχνόπολη – Ακρόπολης’’. Μια απόφαση η οποία ακυρώθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ για λόγους περιβαλλοντικούς.

Τονίζει λοιπόν, ότι είκοσι μέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, και τις μαρτυρίες των κατοίκων που μιλούν για εμπρησμό, γεννιούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο ήταν τυχαία η εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην εν λόγω περιοχή των Αφιδνών και του Κρυονερίου, με την υπόθεση της εγκατάστασης του συγκεκριμένου πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.

Ερωτά λοιπόν τα συναρμόδια υπουργεία εάν προτίθενται να κηρύξουν την περιοχή αναδασωτέα, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται το σχετικό ΠΔ του 2007 που εξαιρούσε από την προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας περίπου 500 στρέμματα, τα οποία προορίζονταν για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.
Καθώς επίσης και εάν πρόκειται να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν υποστεί ζημίες στις κατοικίες και τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου