Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

"Ο Σαμαράς επιχειρεί να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό"

«Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία, με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης,
προκειμένου να καθησυχάσει και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό. Σίγουρα, σύσσωμη η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως τόσο με τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ, η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική και θεωρούμε ότι το ζήτημα που τίθεται και για το οποίο πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος».

Τη δήλωση έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ερωτηθείσα σχετικά με τις επαφές του πρωθυπουργού και τις συστάσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «όποια μορφή διαχείρισης και αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι κούρεμα, είτε είναι νέα δάνεια, - με ευρωομόλογα κλπ- για τον ελληνικό λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

«Από αυτή την άποψη, ο ελληνικός λαός, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση - είτε της κυβέρνησης, είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δεν απαντά στα προβλήματά του», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Κληθείσα να σχολιάσει τις συναντήσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Ολάντ σήμερα και τις συναντήσεις που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός, το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι από τον εαυτό του. Διαμορφώνοντας, όμως, την αναγκαία στις σημερινές συνθήκες σωστή πολιτική και οργανωμένος».

«Οι συζητήσεις αυτές, πέρα από τον διαφημιστικό τους χαρακτήρα, αντανακλούν την διαπάλη που γίνεται μέσα στην ΕΕ ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη της κρίσης», ανέφερε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «σε ένα πράγμα δεν έχουν διαφωνία, στο ότι οι λαοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Από κεί και πέρα οι διαφωνίες είναι (για) τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και των πολιτικών ηγετών της κάθε χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου