Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετείχε σήμερα στο Παναττικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε
η Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας των Δήμων.

Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Κίνηση αναφέρει:

Η μεγάλη συμμετοχή των Δήμων και των εργαζομένων στη συγκέντρωση και την πορεία, είναι μήνυμα στη κυβερνητική τρόικα ότι τα μέτρα που ετοιμάζει να περάσει τον Οκτώβριο θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί της.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης, όπως οι συλλήψεις και η προσαγωγή σήμερα των οδηγών απορριμματοφόρων από αστυνομικές δυνάμεις, δεν βρίσκουν καμία απήχηση. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και δεν μπορούν να αποτελέσουν φραγμό στη λαϊκή οργή.


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσα από οικονομικά τρικ και διαβεβαιώσεις να υποστείλει κάθε κινητοποίηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καλούμε τα αυτοδιοικητικά όργανα να απορρίψουν τέτοιες πρακτικές μεθόδευσης και ενωτικά να αγωνιστούν διότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο μνημόνιο 3 και σε νέα πακέτα περικοπών.

Καλούμε την ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριο της να μην καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα εξόντωσής της Αυτοδιοίκησης, να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα, να μην αποδεχτεί να ξεκινήσει η στάση πληρωμών από τους δήμους και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση στη Τ.Α.

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι να ανταποκριθεί στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης παίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση του κόσμου για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, να γίνει το ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και να αποτελέσει το βασικό μοχλό κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής φροντίζοντας ιδιαίτερα στους φτωχούς, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους. 



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου