Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

"Ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τη νέα λεηλασία στα εισοδήματα και τα δικαιώματά του"

"Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταγράφει ως επιτυχημένες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους
ευρωπαίους ηγέτες, όπου επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η κοινή τους προσήλωση στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική, ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τη νέα λεηλασία στα εισοδήματα και τα δικαιώματά του".

Όπως επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σχετικά για το νέο πακέτο μέτρων και τις ευρωπαϊκές επαφές του κ. Σαμαρά "‏κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι το νέο πακέτο μέτρων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο οικονομικό εκτροχιασμό, κοινωνική αποδόμηση και ένα νέο σπιράλ ύφεσης και ανεργίας. Καμία επίκληση για τη «σωτηρία» της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ δεν είναι δυνατό να αντικρούσει ότι η ευρωζώνη διαλύεται από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στόχος του μνημονίου δεν είναι η απάντηση στη βιωσιμότητα του χρέους και η παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά η εφαρμογή μιας βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τους λαούς και συρρικνώνει τη δημοκρατία και ως τέτοιο πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου