Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

"Τα νέα μέτρα θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας"

Νέους βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση
χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την κατ' αρχήν συμφωνία τους επί του πακέτου μέτρου των 11,5 δισ. ευρώ.

Μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας».

Καυτηρίασε μάλιστα τη στάση που τήρησαν τις τελευταίες ημέρες οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, τονίζοντας ότι «η κακόγουστη, θεατρική, "φιλολαϊκή" παράσταση του τελείωσε άδοξα χθες βράδυ».

«Μαζί», πρόσθεσε, «τελείωσαν και οι όποιες αυταπάτες, ψευδαισθήσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις».

Σύμφωνα με το κ. Τσίπρα, «τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, βάζουν και τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, κυρίως προσδοκώντας σε κοινωνικές συμμαχίες με κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, προκειμένου «να αποτρέψει αυτήν την καταστροφή».

«Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης της χώρας. Οι χώρες άλλωστε, ακόμα και όταν χρεοκοπούν, δεν πεθαίνουν.

Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος θητείας μιας ετοιμόρροπης κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να μην προχωρήσουν σε αυτήν την πολιτική που μας βυθίζει στη χρεοκοπία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου