Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ

"Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον
κ.Γιούνκερ είναι ότι ο δρόμος που με αποφασιστικότητα βαδίζει η κυβέρνηση είναι αυτός της πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και της πολιτικής της ύφεσης και της λιτότητας"σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σχετικά για τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ.
Και συμπλήρωσε πως "οι αναφορές στην ανάπτυξη και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων προσκρούουν στην ίδια τη λογική των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και στην οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η στόχευση είναι πασιφανής: ακόμα πιο σκληρή εσωτερική υποτίμηση, κατάργηση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι επίσης ολοφάνερο πως η θρυλούμενη επιμήκυνση προϋποθέτει την απαρέκλητη εφαρμογή της μέχρι σήμερα υφεσιακής πολιτικής και σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με αλλαγή στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα αυτής της πολιτικής.

Η έξοδος από την κρίση για την Ελλάδα και την Ευρώπη περνά μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, την επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος. Τη θέσπιση ενός αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των δημόσιων αγαθών και τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξη".


Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφορικά για τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ, σχολίασε σχετικά πως  "η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιούνκερ και οι προκλητικές δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι μόνο ένταση της αντιλαϊκής θύελλας θα υπάρξει ανεξάρτητα από την όποια διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα από την επιμήκυνση ή όχι της «δημοσιονομικής προσαρμογής».


Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να πουν τώρα ένα βροντερό «όχι πια στον εμπαιγμό» της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που με την κοκορομαχία για το ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει διαπραγμάτευση αποπροσανατολίζουν το λαό, την ίδια στιγμή που η χρεοκοπία του προχωρεί ακάθεκτη όλο και περισσότερο.


Χρειάζεται οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, με εγκατάλειψη κάθε αυταπάτης ότι είναι δυνατό ο λαός να ζήσει καλύτερα μέσα στην ΕΕ και με την κυριαρχία στην Ελλάδα των μονοπωλίων και της εξουσίας τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου