Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Λουκέτο στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης από τα ΜΑΤ σε συνεργασία με τον Καμίνη

Τα ΜΑΤ σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία σφράγισαν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων,
Γιώργου Καμίνη, η αστυνομία εισέβαλλε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, διώχνοντας τους παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές που βρίσκονται στην Αγορά κάθε Σάββατο και βάζοντας λουκέτο στο κτίριο. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρών στο σφράγισμα της Αγοράς ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, ο οποίος είπε ότι "το κτίριο κλείνει με εντολή του Δημάρχου, Γ. Καμίνη, για να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης τη Δευτέρα".

Αυτήν την ώρα, κάποιοι από τους βιοκαλλιεργητές έχουν στήσει το πάγκο τους έξω από το χώρο της Αγοράς, ενώ οι Κυψελιώτες, που καταφθάνουν στην περιοχή κάνοντας την καθιερωμένη σαββατιάτικη βόλτα τους στην Αγορά, αιφνιδιασμένοι βλέπουν τα ΜΑΤ να "προστατεύουν" το σφραγισμένο κτίριο από τους βιοκαλλιεργητές και τους κατοίκους. 


Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημοσίους χώρους, που παρέμεινε κλειστός κι εγκαταλελειμμένος από το Δήμο,για περισσότερα από 7 χρόνια,με στόχο την κατεδάφιση του κτιρίου και τη δημιουργία στη θέση του ενός ακόμα parking. Χάρη στην πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, το κτίριο διασώθηκε και χαρακτηρίστηκε διατηρητέο.

Μέχρι σήμερα λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που στεγάζει κοινωνικά εγχειρήματα της περιοχής, δίκτυα αλληλεγγύης, μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, συλλογική κουζίνα, αγορά βιοκαλλιεργητών, ανοιχτό σχολείο, δανειστική βιβλιοθήκη και άλλες δραστηριότητες. 

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης

left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου