Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο Δήμος Ωρωπού στηρίζει την ομαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών

Aνακοίνωση τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού, σχετικά για την λειτουργία των δημοτικών
παιδικών σταθμών, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:


"Ο Δήμος Ωρωπού και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, μετά από συντονισμένες ενέργειες, εξασφάλισαν επιπλέον χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για την καλύτερη λειτουργία των Δημ. Παιδικών Σταθμών. Ειδικότερα το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «τρέχει» αρκετό διάστημα και ως νεοσύστατος Δήμος Ωρωπού αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για δεύτερη συνεχή χρονιά και μεριμνήσαμε για τους εργαζόμενους γονείς προσφέροντας ένα τόσο σημαντικό αγαθό. Συνολικά για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν 4 Δημ. Παιδικοί Σταθμοί σε Καπανδρίτι, Ωρωπό, Αυλώνα και Συκάμινο.

Με την -όχι και εύκολη- ένταξή μας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής»:

- Διπλασιάζουμε την διάθεση δωρεάν τροφείων για παιδιά που οι οικογένειές τους πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.(Ελλ. Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε).

- Πετυχαίνουμε αύξηση κατά 35% της χρηματοδότησης, συγκριτικά με πέρυσι.

- Διατηρούμε τα τροφεία σε χαμηλό ύψος.

- Εξασφαλίζουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

- Λειτουργούμε έναν επιπλέον Παιδικό Σταθμό στο Συκάμινο, γεγονός που δημιουργεί καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Σε μια περίοδο όπου χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, ο Δήμος Ωρωπού στηρίζει το κοινωνικό σύνολο και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αυξήσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση και τις θέσεις εργασίας για την ομαλή λειτουργία των Δημ. Παιδικών Σταθμών.

Δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας από την πρώτη στιγμή, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής για όλους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου