Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ένας “ένοχος” όλοι ένοχοι;

Με αφορμή την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη 21χρονου πακιστανού
είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι παρά την ομολογία του, το αν πραγματικά είναι ένοχος μένει να κριθεί στο δικαστήριο και δεν είναι υπόθεση των καναλιών και των ΜΜΕ να το κάνουν.


Ακόμη κι αν είναι τελικά ένοχος η “εκ των προτέρων καταδίκη” του από τους πρόθυμος ” λαϊκούς ” δικαστές του γεννάει προφανή ερωτηματικά, όταν οι ίδιοι δεν έσπευσαν να διαπομπεύσουν δημόσια άλλους ελληναράδες. Τον χρυσαυγίτη δάσκαλο που κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριες του στην Ιεράπετρα, τον φερόμενο ως βιαστή προπονητή στο Ρέθυμνο ή το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ρήγα, που δικάζεται για διπλή δολοφονία.


Πολύ περισσότερο μας προβληματίζει η καλλιέργεια της λογικής της συλλογικής ευθύνης εναντίον των μεταναστών, των Πακιστανών κ.α. από ναζιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή κι από την ΕΛ.ΑΣ. που την ίδια ώρα διεξαγει σαρωτικές επιχειρήσεις “σκούπα” σε βάρος χιλιάδων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.


Υποψιαζόμαστε πως για άλλη μια φορα το παιχνίδι ειναι στημένο.
Όμως η ρατσιστική συμπαιγνία ΕΛ.ΑΣ. – ΜΜΕ – νεοναζι δεν μπορει να επισκιασει μια απλή αλήθεια. Όσοι δράστες εγκληματων κι αν καταδικαστούν, δικαίως ή αδίκως, πολλοί περισσότεροι θα συνεχίσουν να παράγονται απο την εξαθλίωση της μνημονιακής βαρβαρότητας. Από την οποία δεν θα μας σώσει η καταδίκη οποιουδήποτε “φερόμενου δράστη” παρά μόνο ο κοινός αγώνας όλων των θυμάτων της φτώχειας και της ανεργίας, ντόπιων και μεταναστών. Ενάντια στους πραγματικούς συλλογικούς υπεύθυνους: Την κυβέρνηση, την τρόικα και τους νεοναζι μαϊντανούς τους.


kar.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου