Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Γιώργος Τράγκας:Kύριε Προβόπουλε σε ποια θέση ήταν η Αγροτική και σε ποια η Πειραιώς στην έκθεση της Black Rock;

Του Γιώργου Τράγκα

Οι πρώτες 350 υπογραφές σας ελήφθησαν και καταγράφηκαν στη σελίδα μου.

Ελπίζουμε ότι το Σεπτέμβριο θα στείλουμε χιλιάδες υπογραφές στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Σκεφτόμαστε, παράλληλα, με την επικοινωνία μας στο διαδίκτυο να εγκαταστήσουμε τρία κιόσκια στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συγκεντρώσουμε χιλιάδες υπογραφές εναντίον των δήμιων της Ελλάδος και του πληθυσμού μας. Πρέπει -για πρώτη φορά να σας πω- ότι το διεθνές ποινικό δικαστήριο μας έστειλε επίσημη διαβεβαίωση ότι παρέλαβε το περιεχόμενο της μήνυσής μας και την εξετάζει.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας έχω στο επόμενο τεύχος του CRASH και πιστεύω πως στην ίδια περίοδο θα καταθέσουμε στο Δ.Π.Δ. τον ίδιο κορμό της μήνυσης με χιλιάδες υπογραφές σας.

Μου άρεσε η δήλωση του κ. Προβόπουλου ότι η πώληση στης Αγροτικής στην Πειραιώς ήταν μονόδρομος. Θέλω να παρακαλέσω θερμά τον κ. Προβόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες (την οποία θα δημοσιεύσω τον Σεπτέμβριο στο CRASH), για να διαπιστώσουμε στη σειρά αξιολόγησης και βαθμολογίας της BlackRock σε ποια θέση ήταν η αγροτική και σε ποια η Πειραιώς. Φυσικά ο κ. Προβόπουλος μετά από τη θέση του διοικητή της Εθνικής και της μεταβίβασής της στους Γάλλους διετέλεσε στέλεχος της Πειραιώς για ένα μεγάλο διάστημα, πριν τον απορροφήσει η αγκαλιά της τράπεζας της Ελλάδος.

Φυσικά και ο κ. Πανταλάκης της Αγροτικής μετά την ευδόκιμη υπηρεσία τους ως υποδιοικητού της Εθνικής επί εποχής Καρατζά διετέλεσε στη συνέχεια δραστήριο και υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς. Όλα αυτά βέβαια, ίσως, δεν έχουν τόση σημασία, όση έχει η δημοσίευση της έκθεσης της BlackRock.
Αν έχει την καλοσύνη ο κ. Προβόπουλος μπορεί να μας πει ποιο είναι το Νο2 μετά τo Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

H βαβυλωνία της πολιτικής μας σκηνής εκτιμώ ότι θα επιδεινωθεί και θα ακολουθήσει το κατηφορικό σλάλομ του ευρώ. Όποιος παρακολουθεί αυτές τις ημέρες τις διεθνείς αγορές διαπιστώνει ότι το ευρώ θρυμματίζεται από την επίθεση όλων των δολαρίων (αυστραλιανού, καναδέζικου, αμερικάνικου κτλ), όπως και των όλων των περιφερειακών νομισμάτων. Η μόνη που κερδίζει προσωρινά είναι η ανταγωνιστικότητα και οι εξαγωγές Γερμανίας.

Έρχονται όμως αμερικανικές εκλογές και η Μέση Ανατολή είναι έτοιμη να εκραγεί. Ουδείς λοιπόν γνωρίζει που θα πάει το ευρώ την επομένη των αμερικανικών εκλογών. Για την ακρίβεια που θα πάει η Ευρωζώνη.

Στην Αθήνα άρχισαν να παίζονται στοιχήματα για την επιβίωση και την αντοχή της τριμερούς κυβέρνησης. Άλλοι λένε ότι θα κρατήσει μέχρι το Δεκέμβριο, άλλοι λένε ότι δεν βγάζει χρόνο. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κουβέλης εξαερώνεται και ο κ. Βενιζέλος ανησυχεί ότι θα πολλαπλασιαστούν οι αντιδράσεις τύπου Χρυσοχοΐδη στο ΠΑΣΟΚ.

Κeep in Τouch θα σας ενημερώνω για παρασκήνια και εξελίξεις.

Υ.Γ.: Εφέτος δεν με βλέπω στο Extra και λέω να το παίξω Kontra, Κόντρα σε όλους και σε όλα.



foxblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου