Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη..." τραγούδησαν πάνω από 30.000 θεατές

Περισσότερα από 30.000 άτομα κατέκλυσαν απόψε το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης,
«Αναζητώντας στη Σαλονίκη» -σύμφωνα με τον τίτλο της συναυλίας- τον πρόωρα χαμένο ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο αλλά και την κοινωνική ευαισθησία όλων προς τη δοκιμαζόμενη οικονομικά ομάδα συνανθρώπων – μελών των ΚΑΠΗ της πόλης.

Εκτός από τα 28.000 εισιτήρια που «κόπηκαν» (αξίας 6, 8 , 9 και 12 ευρώ) το καθένα, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην έκκληση του Δήμου για την προσφορά φαρμάκων και τροφίμων που θα διατεθούν για την ενίσχυση των μελών των ΚΑΠΗ της πόλης.

Ο διοργανωτής Δήμος είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα έκκληση (σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και τη Νεφρολογική Κλινική του νοσοκομείου "Παπανικολάου") προς τους δημότες να ενισχύσουν την κοινωνική διάσταση της μεγάλης συναυλίας για τον Μητροπάνο με τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων σε ειδικά σταντ έξω από το στάδιο.

Από νωρίς το απόγευμα (η συναυλία άρχισε στις 9.30 μ.μ) εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που έσπευσαν προσφέροντας σακούλες με τρόφιμα αλλά και εκατοντάδες κουτιά με φάρμακα (διαβητικά, καρδιολογικά, αντιβιοτικά, αναπνευστικά και δερματολογικές κρέμες). Πολλοί μάλιστα απ αυτούς, έφτασαν ως το Καυτανζόγλειο χωρίς εισιτήριο για τη συναυλία αλλά μόνο για την προσφορά των φαρμάκων και των τροφίμων.

Η συναυλία άρχισε με χαιρετισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος και ευχαρίστησε την οικογένεια του ερμηνευτή αλλά και τους καλλιτέχνες που έσπευσαν να υλοποιήσουν αντ' αυτού τη δέσμευση του Μητρτοπάνου να γίνει αυτή η συναυλία για την ενίσχυση των ΚΑΠΗ της πόλης.


Ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε αποδεχθεί μόλις λίγες μέρες πριν τον αιφνίδιο θάνατο του την πρόσκληση του Δήμου για τη συναυλία αυτή και την υπόσχεση ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι συνάδελφοι του:
Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Κατσαρός, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και Διονύσης Τσακνής.

Η συναυλία στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο στάδιο άρχισε με… τον ίδιο τον Δημήτρη Μητροπάνο (σε βίντεο γουόλ από μαγνητοσκοπημένη συναυλία του) να ερμηνεύει συμβολικά το τραγούδι (σε στίχους και μουσική του Τάκη Μουσαφίρη) «Είμαι φωνή κεραυνός κι αστραπή/ Είμαι ο ήχος που ζει στη σιωπή/ άκου, άκου έχω φωνή», συγκινώντας και προκαλώντας ηχηρό χειροκρότημα των θεατών.

Ακολούθησε η «αμήχανη» - μπρος στην βιντεοσκοπημένη εικόνα του παρόντα -απόντα ερμηνευτή εισαγωγική παρουσίαση από τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο και ακολούθησαν οι αλλεπάλληλες ερμηνείες τραγουδιών. Τους καλλιτέχνες συνόδευε η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου