Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

7 εκατομμύρια ευρώ για τα αργόμισθα golden boys του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Προκλητικά αμοιβόμενοι οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς την εκτέλεση οποιουδήποτε
ουσιαστικού έργου το οποίο να εξυπηρετεί το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου.

Tα 7 εκατομμύρια ευρώ άγγιξαν οι αμοιβές και τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε συμβούλους του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, την περίοδο Ιούλιος 2011-Μάρτιος 2012, το σύνολο των αμοιβών και εξόδων που καταβλήθηκαν σε συμβούλους αξιοποίησης (χρηματοοικονομικούς, νομικούς, τεχνικούς), οι οποίοι είχαν προσληφθεί από την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ανέρχεται σε 6,9 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε 20 άτομα που το σύνολο των αμοιβών τους ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, τη διετία Ιούνιος 2010-Ιούνιος 2012, το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανά έργο αποκρατικοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 5.548.935,08 ευρώ.

Στην ερώτηση με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητούσε στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, είχε καταγγείλει δαπάνες για αμοιβές, μισθούς και αποζημιώσεις, παχυλά αμειβόμενων φίλων και προσκείμενων στην κυβέρνηση προσώπων, χωρίς την εκτέλεση οποιουδήποτε ουσιαστικού έργου το οποίο να εξυπηρετεί το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου.



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου