Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

"Για ποιο λόγο το προηγούμενο διάστημα ο Κουβέλης καταψήφιζε τα μνημονιακά μέτρα;"

"Η συνέντευξη του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ στην “Καθημερινή” καταδεικνύει την αδυναμία των κυβερνητικών εταίρων να
δικαιολογήσουν τη μνημονιακή πολιτική, καθώς και την πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, αλλά και της προγραμματικής τους συμφωνίας, με τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα" σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σχετικά για τη συνέντευξη του Φ. Κουβέλη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Και συμπλήρωσε πως "η κοινή γραμμή των μνημονιακών κομμάτων για δικαιολόγηση της αντιλαϊκής τους πολιτικής, στο όνομα της παραμονής της χώρας στο ευρώ, είναι η μόνιμη γραμμή υπεράσπισης που κρατά από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και τα πρώτα μνημόνια και τώρα την ενστερνίζεται και η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτό στο οποίο ο κ.Κουβέλης αδυνατεί να απαντήσει πειστικά είναι για ποιο λόγο το προηγούμενο διάστημα καταψήφιζε τα μνημονιακά μέτρα που και τότε προβάλλονταν ως μονόδρομος και «σωτηρία» για τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση η μνημονιακή καραμέλα της συσχέτισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας με την υλοποίηση της πιο ακραίας αντικοινωνικής πολιτικής έχει τελειώσει. Η πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας αποδομεί την ίδια την Ευρώπη και καθιστά αναγκαία την προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου επαναθεμελίωσης της Ε.Ε. στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, που με πίστη υπηρετούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου