Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευση Ιατρών Ν.Ν.Θ.Α. Σωτηρία

Απόφαση Γενικής Συνέλευση Ιατρών Ν.Ν.Θ.Α. Σωτηρία:

Την Πέμπτη 6/9 ο υποδιοικητής του νοσοκομείου
μας, κος Στεφάνου (ιατρός στο επάγγελμα) κάλεσε τους συντονιστές διευθυντές των κλινικών, τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου όπου τους ανακοίνωσε τα εξής:


1. Περικοπή προγραμμάτων εφημεριών από τον ίδιο, με την ουδετερότητα του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου να δηλώνει ότι δεν υπάρχει επιστημονικό συμβούλιο (την επόμενη εβδομάδα γίνονται εκλογές που έχουν ήδη καθυστερήσει παρατύπως 3 μήνες!)


2. Συγχώνευση 2 πνευμονολογικών κλινικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ιατρικής στελέχωσης, δηλαδή απώλεια τουλάχιστον 30 μάχιμων πνευμονολογικών κρεβατιών για το νοσοκομείο μας


3. Μεταστέγαση της ψυχιατρικής κλινικής του Γεννηματά στο νοσοκομείο μας ‘’προσωρινά’’


4. Παράλληλα δήλωσε σε έντονους τόνους ‘’αυτά είναι τα λεφτά πάρτε το απόφαση’’ και ότι δε θα γίνει καμία απολύτως πρόσληψη ιατρικού προσωπικού
Σημειώνεται ότι, οι εφημερίες των ιατρών είναι απλήρωτες από τον Απρίλιο, πολλά τμήματα υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων υλικών και προσωπικού, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα (ετοποσίδη, πλατίνα) με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες και άλλα τραγικά.
Οι ειδικευόμενοι ιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 28/08/12 διεκδικώντας τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους.
Σημειώνεται επίσης ότι άλλα νοσοκομεία, όπως π.χ. το Λαϊκό, με μικρότερο αριθμό κρεβατιών λαμβάνουν μεγαλύτερο κονδύλι εφημεριών από το δικό μας.


Το τραγελαφικό είναι ότι μέσα σε όλη αυτή την ερημιά του έμψυχου και άψυχου υλικού έγιναν 70 (!!!) προσλήψεις παραϊατρικού προσωπικού από ΜΚΟ μεταξύ των οποίων και 12 ψυχολόγων που το νοσοκομείο δεν έχει ανάγκη (το νοσοκομείο μας έχει ήδη 8, ενώ χρειάζεται μόνο 4).
Επίσης γεννά εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι το νοσοκομείο μας δαπανά υπέρογκο ποσό (αναφέρεται ποσό 4 εκ. ευρώ ετησίως) για τον καθαρισμό, και 5 εκ. ευρώ ετησίως για τις εφημερίες των ιατρών. Ερωτήματα που περιμένουν χρόνια τώρα απαντήσεις από την ευνομούμενη πολιτεία μας.
Η νέα μείωση κατά 8% αρχικά, του μισθού μας, που αντιστοιχεί από 100-200 ευρώ ανά ιατρό, έρχεται να μας εξοντώσει κυριολεκτικά αφού έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 40% των εισοδημάτων μας.
Δουλεύουμε απλήρωτοι για μήνες, ηθικά και υλικά εξοντωμένοι, έχοντας να αντιμετωπίσουμε ολοένα και μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και σε δυσμενείς συνθήκες ελλείψει των πάντων, προφανώς σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των ασθενών.
Γι` αυτό και το ποτήρι έχει πια ξεχειλίσει.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
• Την τραγική και συνειδητή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους κατά τόπους εκπροσώπους της.
• Την μεθοδευμένη απαξίωση κάθε δημοκρατικού θεσμού και διαδικασίας από την διοίκηση.
• Την εκβιαστική τακτική του Διοικητή και ορισμένων Διευθυντών απέναντι στους γιατρούς καθώς και την αυθαίρετη περικοπή εφημεριών.
• Τις συστηματικές προσπάθειες συγχώνευσης κλινικών που μόνο στόχο έχουν την απώλεια μάχιμων κρεβατιών από το 2ο σε κλίνες νοσοκομείο της Αθήνας που εξυπηρετεί όλο σχεδόν τον όγκο των πνευμονολογικών περιστατικών στην Ελλάδα και μεγάλο κομμάτι των χαμηλοσυνταξιούχων, απόρων και λαϊκών στρωμάτων.
• Τις σοβαρές ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και προσωπικού (παραϊατρικού, νοσηλευτικού, ιατρικού) που καθιστούν επικίνδυνη την αντιμετώπιση των ασθενών σε οξεία και χρόνια βάση.
• Την μισθολογική, ηθική και σωματική μας με τα εξουθενωτικά ωράρια εξόντωση που επιχειρείται συστηματικά από τους κυβερνώντες τροϊκανους.
• Την μετάλλαξη μέσα σε 3 χρόνια της πατρίδας μας σε μπανανία σε συνθήκες πολέμου όπου επικρατεί το δίκαιο του οικονομικά ισχυρότερου.
• Την εξαθλίωση του Ε.Σ.Υ. που στόχο έχει να μετατρέψει τη Δημόσια, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη σε σωρούς ερειπίων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
§ Στήριξη της επίσχεσης των ειδικευόμενων ιατρών για τα δεδουλευμένα μέχρι πλήρους αποπληρωμής
§ Κατάθεση ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών στη διοίκηση
§ Να μην γίνει καμία συγχώνευση κλινικών μέχρι να δοθεί από το υπουργείο λύση για το φλέγον πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού με προσλήψεις ανάλογου και όχι άσχετου προσωπικού
§ Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 12/9 με ταυτόχρονο κλείσιμο της εφημερίας του Νοσοκομείου
§ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιατρών στο κτήριο της διοίκησης του νοσοκομείου την Τρίτη 11/9, μέρα γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου
§ Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10/9 προκειμένου να αποφασίσουμε για την περαιτέρω δράση μας.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ Ε.Σ.Υ.

Οι Ιατροί του Ν.Ν.Θ.Α.
Αγαπητοί συμπολίτες – ασθενείς,

Στο Ν.Ν.Θ.Α, «Σωτηρία», ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Ελλάδα (δεύτερο συγκεκριμένα), που εφημερεύει κάθε μέρα και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών από τα λαϊκά κυρίως στρώματα υπάρχουν γιγάντια και άλυτα προβλήματα.
Τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά (γάζες, σύριγγες, ράμματα, ειδικοί σωλήνες και πολλά άλλα).
Τραγικές ελλείψεις χημειοθεραπευτικών φαρμάκων όπως ετοποσίδη και πλατίνα, καθιστούν την θεραπεία των ασθενών όλο και δυσκολότερη.
Τραγικές επίσης ελλείψεις προσωπικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού καθιστούν την άσκηση του λειτουργήματος μας επικίνδυνη και επισφαλή.
Νέες μειώσεις των μισθών στον κλάδο της υγείας έρχονται να προστεθούν με αποκλειστικό στόχο την οικονομική και ηθική μας εξαθλίωση.
Η ανίκανη διοίκηση του νοσοκομείου μας προσπαθεί να επιβάλλει με «τσαμπουκά» περιορισμό των εφημεριών αγνοώντας όλα τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου.
Λιγότερες εφημερίες όμως σημαίνει λιγότεροι γιατροί που αντιμετωπίζουν επείγοντα και χρόνια περιστατικά, σημαίνει ότι το νοσοκομείο γίνεται πια επικίνδυνο για αυτούς που νοσηλεύει και δεν μπορεί να εγγυηθεί κανένα επίπεδο νοσηλείας και αντιμετώπισης ασθενών.
Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών που μειώνεται συνεχώς και δραματικά λόγω αυξημένων συνταξιοδοτήσεων.
Η Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού αρνείται να τηρήσει ακόμα και την δέσμευση του 1 : 10 τις προσλήψεις που διατυμπανίζουν τα κανάλια και η Τροΐκανή κυβέρνηση.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αντίθετα αναγγέλλονται νέα επώδυνα μέτρα για την Δημόσια Υγεία, με περικοπές που αγγίζουν τα 2 δις ευρώ και στόχο έχουν να διαλύσουν ακόμα και αυτές τις φτωχές παροχές που λαμβάνουν οι πολίτες.
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή κλινικές στο νοσοκομείο μας που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Και η απάντηση της διοίκησης και του Υπουργείου;
Προσπαθούν εδώ και ένα μήνα με παράνομο και εκβιαστικό τρόπο να συγχωνεύσουν τις κλινικές και ουσιαστικά να μειώσουν τον αριθμό των κρεβατιών.
Φυσικά κανέναν από τους υπεύθυνους δεν απασχολεί το που θα νοσηλεύονται οι ασθενείς, που ο αριθμός τους αυξάνεται μέρα με τη μέρα λόγω οικονομικής ανέχειας.
Ο δικός τους στόχος είναι ένας: Εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος των τραπεζιτών – δανειστών μας και μπροστά σε αυτό το στόχο είναι ικανοί να θυσιάσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Ο δικός μας στόχος είναι άλλος.

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου