Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Οι "μαθητευόμενοι μάγοι" της Τρόικα παραμένουν αδιόρθωτοι»

Σφοδρή επίθεση στην τρόικα και τους εκπροσώπους της εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ με αφορμή τις πληροφορίες περί
απαιτήσεων για νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά.
 «Οι "μαθητευόμενοι μάγοι" της Τρόικα και οι μεγαλοεργοδότες μυστικοσύμβουλοί τους, παραμένουν αδιόρθωτοι», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, ενώ βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ.Παναγόπουλος:


«Οι "γιατροί"της Τρόικα δεν είναι απλοί τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες. Είναι και δρουν ως κοινωνικοί προβοκάτορες και "παπαγαλάκια" ιδιωτικών-εργοδοτικών συμφερόντων», υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας «να αντιληφθούν επιτέλους ότι όταν δεν διαπραγματεύονται με αποφασιστικότητα, τότε ανοίγουν τις ορέξεις των τροϊκανών υπαλλήλων».


«Ενώ το πρόγραμμα και η συνταγή έχει πλέον οδηγήσει στα όρια κατάρρευσης και χρεοκοπίας τη χώρα, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη και αναποτελεσματική νεοφιλελεύθερη πολιτική νέων περικοπών και νέων εργασιακών ανατροπών», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας όχι μόνο να απορρίψουν κατηγορηματικά κάθε τέτοια σκέψη ή απαίτηση των τροϊκανών, αλλά να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση και επαναφορά του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των ΣΣΕ στα προ των Μνημονίων ισχύοντα. Σε διαφορετική περίπτωση», διαμηνύεται, «θα εισπράξουν την άμεση και καθολική αντίδραση και κινητοποίηση των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας», με πρώτη απάντηση τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου