Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παίζουν με τις λέξεις στη ΔΗΜΑΡ

Με τον Φώτη Κουβέλη να έχει συμφωνήσει στο σύνολο των προτεινόμενων μέτρων από την πλευρά Σαμαρά, στη
ΔΗΜΑΡ έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό παιχνίδι, προκειμένου να αποτινάξουν από πάνω τους το βάρος της λήψης των δύσκολων αποφάσεων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης ισχυρίζεται ότι θα υποστηρίξει στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να μη γίνουν οριζόντιες περικοπές, να προστατευθούν πρωτίστως τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα και παράλληλα να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος επισημαίνει με κάθε ευκαιρία ότι η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στην κυβέρνηση με κάθε κόστος, ενώ πασοκογενή στελέχη κάνουν λόγο για μια έντονη αντίφαση που οδηγεί τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος στον πάτο του βαρελιού.

Όπως τονίζουν “από τη μια πλευρά η ΔΗΜΑΡ είναι υποχρεωμένη να μείνει στην κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαρώσει όλο το φάσμα από την κεντροαριστερά και πίσω και από την άλλη είναι βέβαιο ότι οι κόκκινες γραμμές που είχαν μπει δεν τηρούνται με αποτέλεσμα το διαζύγιο με την αριστερά να είναι προ των πυλών”.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης έστειλε σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματός του, τονίζοντας ότι δε θα ψηφίσει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και εκφράζοντας τη διαφωνία του για τις συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συμπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές προς τον Φώτη Κουβέλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά από τον πρωθυπουργό να μην λάβει τα επικείμενα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση η ψηφοφορία για τα μέτρα στη βουλή θα είναι κρίσιμη, καθώς ο Φώτης Κουβέλης θα μετρήσει φίλους και εχθρούς στο εσωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται αμέσως μετά να προκύψει οργανωμένη τάση αμφισβήτησης του προέδρου στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς.



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου