Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Για τον Γ. Στουρνάρα όποια κι αν είναι η ερώτηση "ΥΕS SIR" είναι η απάντηση

Ο Γιάννης Στουρνάρας στη σημερινή του συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
επιβεβαίωσε την εμμονή της τρόικας εσωτερικού στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων...

Πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε εκ νέου την αποφασιστικότητα της μνημονιακής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έχοντας στις βαλίτσες του τον κορμό του πακέτου κοινωνικής χρεοκοπίας των 11,5 δισ. αλλά και την εντός στόχων τελικά εκτέλεση του προϋπολογισμού που η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου θεωρεί ότι θα επιτευχθεί μέσω της αντιλαϊκής συγκράτησης των δαπανών, αλλά και της είσπραξης το επόμενο εξάμηνο όλων των χαρατσιών, του τέλους ακινήτων, του φόρου εισοδήματος, των τελών κυκλοφορίας, των φόρων στην περιουσία και του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Στουρνάρας δεν προέβη σε δήλωση μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με Γκίντο Βεστερβέλ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας μέσω συνεργατών ότι η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει δηλώσεις.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες, πέραν της θεσμικής τους επαφής στο πλαίσιο του Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, θα έχουν και νέα κατ' ιδίαν συνάντηση μετά την έκθεση της τρόικας.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε αναφέρονται τα εξής:

"Κάθε συνάντηση εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης με αξιωματούχους από την Ευρώπη αποκαλύπτει την πολιτική της γύμνια και την έλλειψη οποιασδήποτε θετικής πρότασης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και συνολικά για την ευρωζώνη.

Η εμμονή της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων δεν δίνει καμία λύση στη βιωσιμότητα του χρέους, αποδομεί την Ευρώπη, εξαθλιώνει τους εργαζομένους της.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το νέο πακέτο δεκάδων δις που θα φέρει προς ψήφιση η ελληνική κυβέρνηση, που αυξάνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, ενώ καταστρέφει κάθε δυνατότητα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχουν μια συνολική πρόταση εξόδου από την κρίση, στον αντίποδα του καταστροφικού δρόμου του νεοφιλελευθερισμού, με ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του, αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και προστασία της εργασίας, φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του υπέρ των εργαζομένων".left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου