Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η "Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική και Μαχητική Αυτοδιοίκηση" για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Ο αγώνας για την ισότιμη μεταχείριση και τα δικαιώματα των γυναικών είναι πιο επίκαιρος από ποτέ", είναι το πολιτικό μήνυμα της "Συνεργασίας Πολιτών για Δημοκρατική και Μαχητική Αυτοδιοίκηση" στον Δήμο Ωρωπού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

"Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμβολίζει τον διαρκή αγώνα της γυναίκας για την πλήρη και ουσιαστική
ισότητα, τη χειραφέτησή της και την προσφορά της στην κοινωνία. 

Σήμερα που η γυναίκα στη χώρα μας, αλλά και στην τοπική μας κοινωνία, πλήττεται από την ανεργία, την φτωχοποίηση, την κοινωνική περιθωριοποίηση και βλέπει να ισοπεδώνονται κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών από την εφαρμογή των μνημονίων, ο αγώνας για την ισότιμη μεταχείριση και τα δικαιώματα των γυναικών είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. 


Τα δικαιώματα των γυναικών και η ισότητα των δύο φύλων κατακτήθηκαν με πολυετείς αγώνες, όμως σε πολλές χώρες η ισότητα των γυναικών απέχει πολύ από την επίτευξή της. Γυναίκες, ακόμη και ανήλικα κορίτσια, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και εμπορίας, θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή εξαναγκάζονται σε υποχρεωτικούς «γάμους». 


Η "Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική και Μαχητική Αυτοδιοίκηση" στέκεται δίπλα στην γυναίκα που αγωνίζεται να έχει την ισότιμη θέση της στην κοινωνία μας. Επίσης θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες των γυναικών για δουλειά, αξιοπρέπεια και κοινωνική πρόνοια. Η ισότιμη θέση της γυναίκας δείχνει και την ποιότητα της δημοκρατίας μας και του πολιτισμού μας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου