Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα δείχνει το δρόμο

Η προσοχή της Ευρώπης είναι για μια ακόμη φορά στραμμένη στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι άδικα, αφού η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν «πειραματόζωο», για να δοκιμαστεί πόσο και μέχρι πότε μπορεί ένας λαός να αντέξει την υποβάθμιση της ζωής του, προκειμένου να μεταφέρουν το καταστροφικό μοντέλο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έτσι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας γίνονται καθοριστικές όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε σύμβολο αγώνα, σύμβολο νίκης και ελπίδας που υπερβαίνει τα όρια της πατρίδας μας.

Ο αγώνας του ελληνικού λαού γεννάει ελπίδες που ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορά μας. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που αναγνωρίζουν πρώτοι απ' όλους οι ευρωπαϊκοί λαοί: γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Αριστερά επέλεξε ως υποψήφιό της για την προεδρία της «Κομισιόν» τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για έμπρακτη αναγνώριση ότι η Ελλάδα είναι καταλύτης πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, αιχμή των αναγκαίων ρήξεων για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός ηγέτης υπερβαίνει τα όρια του τόπου μας σε τέτοια έκταση, είναι η πρώτη φορά που αποκτά τέτοια ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια. Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι μια τιμητική υποψηφιότητα για την Ελλάδα, που ανοίγει δυνατότητες, αναβαθμίζει τους αγώνες μας και, ταυτόχρονα, θέτει ευθύνες. Μια υποψηφιότητα που συμπυκνώνει με σαφήνεια τη μάχη ανάμεσα στα δύο αντίπαλα σχέδια για το μέλλον της Ευρώπης: το σχέδιο των μερκελιστών για μια Ευρώπη των τραπεζιτών και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Ευρώπη των λαών.

Αυτός ο Μάιος ανήκει στους λαούς! Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη στις ευρωεκλογές δεν είναι φιλοδοξία: Είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης.

Να τελειώνουμε με όσους στήριξαν ή ανέχθηκαν μνημόνια, τρόικες, λιτότητα, ρατσισμό και φασισμό.

Πολίτες της Ελλάδας, Λαοί της Ευρώπης, Ενωθείτε! Για να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση της ζωή μας. Για να ξανακερδίσουμε τη Δημοκρατία.

25 Μαΐου 2014:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου