Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση σε όλους απηύθυνε η πρυτανεία του ΕΜΠ για την 37η επέτειο μνήμης από την εξέγερση τον Νοέμβρη του 1973.


Το ιστορικό ίδρυμα του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων άνοιξε χθες τις πύλες του για την προσέλευση του κόσμου εν όψει των τριήμερων εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι πόρτες θα παραμένουν ανοιχτές από τις 9  το πρωί έως τις 9 το βράδυ και όλοι θα μπορούν στο διάστημα αυτό να προσέρχονται τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και εντός των χώρων με εκθέσεις φωτογραφικού υλικού και ντοκουμέντων από την εξέγερση των φοιτητών.

«Τα οράματα παραμένουν και σήμερα επίκαιρα», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και καλούν τη νεολαία και όλο τον λαό της Αθήνας «να υψώσουν για άλλη μία φορά τη σημαία του Πολυτεχνείου με τα αιτήματά του αναβαπτισμένα στους σύγχρονους, ασυμβίβαστους κοινωνικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

«Η μετάδοση και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου δεν μπορεί και δεν πρέπει να μουσειοποιηθεί. Δεν είναι ακίνδυνη, ούτε και χωρίς προεκτάσεις για τη σημερινή πολιτική ζωή. Δίνει ένα άλλο μήνυμα πολιτικής συμπεριφοράς: αυτό της ενεργού κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής του πολίτη για τη διαμόρφωση της ζωής και της τύχης του με δική του ευθύνη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου