Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σγουρός – Κικίλιας στη μάχη της Αττικής

«Τιτανομαχία» θεωρείται ως προς το μέγεθος του εκλογικού σώματος, η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής. Σχεδόν το 1/3 των ψηφοφόρων και συγκεκριμένα 2.781.885 εκλογείς, καλούνται στην κάλπη για την αναμέτρηση του β΄ γύρου, με υποψηφίους τον Γιάννη Σγουρό (24,05%) και τον Βασίλη Κικίλια (20,45%). Μια μάχη όμως που δεν θα την κρίνουν μόνο οι ψήφοι υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά η ψήφος των συνειδητοποιημένων πολιτών. Και αυτό, διότι στον α΄ γύρο της αναμέτρησης το 39% της αποχής δεν ήταν το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, αλλά το 9,05% των άκυρων- λευκών έδωσε συνειδητοποιημένο μήνυμα προς τις πολιτικές ηγεσίες.

Τι μήνυμα στέλνουν με πολύ λίγες και «σταράτες» κουβέντες στους ψηφοφόρους οι δύο «μονομάχοι» των εκλογών και τι υποστηρίζουν ότι διαθέτουν και πλεονεκτούν έναντι του «αντιπάλου», είναι το κοινό ερώτημα το οποίο τους έθεσε το eklogika.gr και στο οποίο απαντούν.

Υπενθυμίζεται, ότι οι άλλοι συνδυασμοί που συμμετείχαν στον α΄ γύρο, είχαν λάβει τα παρακάτω ποσοστά, για να εξάγετε μόνοι σας τα συμπεράσματα των μετακινήσεων ψηφοφόρων στο ένα ή στο άλλο ψηφοδέλτιο:

Δημαράς(ανεξάρτητος-ΠΑΣΟΚ) 15,96%, Παφίλης (ΚΚΕ) 14,44%, Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) 6,57%, Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ- δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟΚ) 6,23%, Διάκος (Οικολόγοι Πράσινοι) 4,04%, Ψαριανός (Δημοκρατική Αριστερά) 3,81%, Χάγιος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 2,29%, Αλαβάνος (Μέτωπο ανατροπής του Μνημονίου) 2,16%.

Στο παρά 1΄πριν από την κάλπη, οι υποψήφιοι Γιάννης Σγουρός και Βασίλης Κικίλιας, απαντούν στο γιατί να τους ψηφίσετε:



-Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μήνυμα της εκλογικής αναμέτρησης του α' γύρου;



Γιάννης Σγουρός

«Το πολιτικό στοίχημα δεν το βάζει ο Γιάννης Σγουρός, το βάζει η Αττική για τα προβλήματά της. Την Κυριακή οι πολίτες εκλέγουν για πρώτη φορά Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει την υποχρέωση να λύσει τα καθημερινά τους προβλήματα. Το στοίχημα λοιπόν είναι επιτέλους μετά από τόσες δεκαετίες κατά τις οποίες απλώς διαπιστώνονται τα προβλήματα και δεν λύνονται να μη χαθεί η τελευταία ευκαιρία. Και μιλάω για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων ύψους περίπου 5.000.000.000 ευρώ, τα οποία, αν δεν αξιοποιηθούν μέχρι το 2013, θα χαθούν προς άλλες γειτονικές χώρες και φυσικά η Αττική θα έχει για μια ακόμη φορά χάσει μια ευκαιρία, την τελευταία ευκαιρία επαναλαμβάνω.

Αυτό λοιπόν είναι το πολιτικό στοίχημα και όχι η προσωπική πορεία του Σγουρού ή του Κικίλια ή οποιουδήποτε άλλου».



Βασίλης Κικίλιας

«Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Περιφέρεια Αττικής είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης και ελπίδας. Είναι ένα μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, ένα μήνυμα για είσοδο των νέων στη πολιτική.

Εστιάσαμε τον αγώνα μας σε μια αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία, όχι όμως με διάθεση απλής διαμαρτυρίας αποσκοπώντας στη συλλογή ψήφων μιας στείρας αντίδρασης.

Θεωρούμε ότι το Μνημόνιο και το αδιέξοδό του μονοδρόμου του, στερεί από τη κοινωνία την ελπίδα για το αύριο που τόσο έχουμε ανάγκη. Ο εκρηκτικός συνδυασμός Μνημονίου και Καλλικράτη επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματά της Αυτοδιοίκησης .

Οι πολίτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και εξέφρασαν με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή τους προς το Μνημόνιο και τη πολιτική της κυβέρνησης.

Με λύπη διαπιστώνουμε, όμως, πως τόσο ο κ. Παπανδρέου προσωπικά όσο και η κυβέρνησή του συλλογικά δεν έχουν καταλάβει στο ελάχιστο το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και πολύ περισσότερο δεν έχουν αποκωδικοποιήσει το συνημμένο μήνυμα».



-Γιατί να επιλέξει εσάς ο ψηφοφόρος και όχι τον «αντίπαλο» σας;



Γιάννης Σγουρός

«Οι πολίτες πιστεύω ότι την Κυριακή, απαλλαγμένοι από τα έντονα διλήμματα που έθεσαν τα κόμματα, θα ψηφίσουν με ένα και μοναδικό κριτήριο, ποιος είναι ικανός να διαχειριστεί τα προβλήματα.

Θέλουν Περιφερειάρχη που θα μπορέσει με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Γι' αυτό χρειάζεται αποφασιστικότητα, εμπειρία, γνώση και διάθεση για δουλειά.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών εκφράστηκαν και οι ευαισθησίες και οι προβληματισμοί των συμπολιτών μας, που προτίμησαν με την ψήφο τους άλλους υποψηφίους. Καλώ όλους εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο δεν προσήλθαν, να πάρουν μέρος στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Το μέλλον της Αττικής είναι ευθύνη όλων μας. Η συμμετοχή και η στήριξή τους είναι η δύναμή μας. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου η Περιφέρεια με το νέο της Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο αποκτά τη δυνατότητα να προχωρήσει στο δρόμο των λύσεων και του έργου».



Βασίλης Κικίλιας

«Ο ψηφοφόρος δεν καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο «αντιπάλους», ανάμεσα σε δύο πρόσωπα.

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν το πως θα ζήσουν στην Αττική του αύριο, αν θα διατηρήσουν το δικαίωμα τους στην ελπίδα, το δικαίωμα τους στην ευημερία και την ασφάλεια. Και για να γίνω ακόμα πιο ξεκάθαρος, οι πολίτες της Αττικής καλούνται να επιλέξουν ποια στάση ζωής θα κρατήσουν. Αυτήν της άνευ προηγουμένου παράδοσης στους εξοντωτικούς όρους του Μνημονίου, της αποδοχής των εκβιαστικών διλλημάτων της κεντρικής εξουσίας και του ατιμωτικού διασυρμού του έθνους μας ή αυτήν της ελπίδας, της διεκδικητικότητας και της ανάπτυξης που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν περήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον, κι όχι σκυθρωποί και άτολμοι όπως τους θέλει το ΠΑΣΟΚ και οι εκφραστές του; Ο ψηφοφόρος γνωρίζει και στο δεύτερο γύρο θα επιλέξει να ζήσει!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου