Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Να τεθεί το ταχύτερο επί τάπητος, σε συνεννόηση με ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ, η επιμήκυνση της εξόφλησης του δανείου, προτείνει ο Ε. Βενιζέλος.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του «Money Show» με θέμα «Το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία «να τεθεί το ταχύτερο επί τάπητος, σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ζήτημα επιμήκυνσης της εξόφλησης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ», το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει «αρχικό βήμα για την διαμόρφωση μιας δημοσιονομικής εικόνας η οποία να είναι διαχειρίσιμη, όπως όλοι θέλουμε».

Κατά τον κ. Βενιζέλο «όλα αυτά εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από διεθνείς παράγοντες στους οποίους πολύ μικρή επιρροή μπορεί να έχει η Ελλάδα». Γι’ αυτό, όπως είπε, έχει πολύ μεγάλη σημασία «να κινούμαστε πάντα και αμυντικά, δηλαδή να προετοιμαζόμαστε πάντοτε για κάθε κακό σενάριο και να διαμορφώνουμε την καλύτερη δυνατή θέση για την χώρα μας».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τους τρεις άξονες, γύρω από τους οποίους κινείται η πολιτική της Κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση. Οι άξονες αυτοί αφορούν στην αυστηρή και συνεπή εφαρμογή του Μνημονίου, στην εφαρμογή πολιτικών για την καλή λειτουργία του κράτους, «με τη μορφή της δημόσιας διοίκησης αλλά και με τη μορφή των εγγυήσεων του κράτους πρόνοιας», και την ολοκλήρωση του σχεδίου εξόδου από την κρίση, «καθώς πρέπει να φωτιστεί το σημείο εξόδου το 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου