Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Ο σημερινός δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κατάσταση της οικονομίας, οι διαπραγματεύσεις από αύριο με τους επικεφαλής της τρόικας και οι αποφάσεις για εξοικονόμηση πόρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι όροι του μνημονίου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παζαρεύουν νέο τριετές μνημόνιο- Διαβουλεύσεις και ανταλλαγές εγγράφων μεταξύ Αθήνας και τρόικας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά τη μεγάλη αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους, οι δανειστές μας θεωρούν απαραίτητη τη σύναψη ενός νέου μνημονίου. Το "κλείδωμα" της χώρας για ακόμα μία τριετία (2013-2016) δεν θα σημαίνει κατ' ανάγκη ελαστικοποίηση των υφιστάμενων σκληρών μέτρων".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Κάλπες, ύφεση και στο βάθος εκλογές...."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μεταβατική πολιτική φάση έχει εισέλθει η χώρα μετά τη χρεωκοπία του Μνημονίου, την αποδοκιμασία της κυβέρνησης, αλλά και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, που εκφράστηκε με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα στον πρώτο γύρο".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Πρόσκληση Γιώργου στους αρχηγούς για συνεννόηση- Ανησυχεί την κυβέρνηση η κρίση στην οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, θα επιδιώξει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Στο νέο πολιτικό σκηνικό, που δημιουργείται μετά και τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πραγματικότητα που διαμορφώνουν η επιδείνωση της κρίσης στην Ιρλανδία και η αναθεώρηση του ελλείμματος".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Καθαρή νίκη για το μεγάλο στοίχημα της Οικονομίας"- Επιτάχυνση των αλλαγών "ψηφίζει" ο Γ. Παπανδρέου την επόμενη μέρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η σημερινή εκλογή περιφερειαρχών και δημάρχων κλείνει τον "κύκλο της κάλπης" και ανοίγει νέα σελίδα στον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας. Πρωθυπουργός και κυβέρνηση προσδοκούν το εκλογικό αποτέλεσμα να αποτελέσει εφαλτήριο για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της Οικονομίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εβδομάδα σκληρής δοκιμασίας- Διαπραγματεύσεις με την τρόικα για επιπλέον μέτρα και πολιτικά σενάρια"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώπιον κρίσιμων διλημμάτων βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος την επαύριο των αυτοδιοικητικών εκλογών να λάβει αποφάσεις, που θα θίξουν τον πυρήνα του δημοσιονομικού προβλήματος και θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ".


Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο όλοι στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 6 μμ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για το λαό".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Γ. Παπανδρέου - Συνέντευξη στο ΘΕΜΑ- Πάμε σε αναδιαπραγμάτευση Μνημονίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" απαντάει σε όλα τα ερωτήματα της επικαιρότητας, που καίνε σήμερα τον Ελληνα πολίτη. Πότε θα απαλλαγούμε από το βάρος του μνημονίου; Θα ληφθούν κι άλλα μέτρα; Πώς θα αποπληρώσουμε το δάνειο της τρόικας με το χρέος να πνίγει το ΑΕΠ; Υπάρχει περίπτωση να βγούμε από το ευρώ; Θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές μετά τον δεύτερο σημερινό γύρο της αυτοδιοικητικής κάλπης;".

Η ΕΠΟΧΗ: "Με τα μυαλά στην τρόικα- Νέα σκληρότερα μέτρα από αύριο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αύριο έρχεται ξανά το κλιμάκιο της τρόικας φέρνοντας μαζί του τα επικαιροποιημένα στοιχεία για το έλλειμμα που εκτινάσσεται στο 15,5% του ΑΕΠ, καθώς επίσης τις σκληρές θέσεις του για την υστέρηση του προγράμματος εκτέλεσης του μνημονίου".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέα σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων αποφάσισε η κυβέρνηση με υπόδειξη της τρόικας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα ψέματα τελείωσαν- και για τον Πρωθυπουργό και για το μέλλον της χώρας, που μόνο μαύρο διαγράφεται: Από αύριο, η κυβέρνηση του Μνημονίου, ως εντολοδόχος της τρόικας και στρατιωτάκι των κατοχικών δυνάμεων της Διεθνούς των Τοκογλύφων, στέλνει στο απόσπασμα μισθωτούς-δημοσίου και ιδιωτικού τομέα- και συνταξιούχους".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής:" Τώρα έρχονται τα δύσκολα- Το τοπίο στην οικονομία μετά τις εκλογές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εξισώσεις δεν βγαίνουν! Πείτε στους πολίτες την αλήθεια! Η σκληρή διαδικασία της προσαρμογής βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ανάπτυξη δεν θα φανεί πριν τα τέλη του 2011 και αν δεν λάβετε σύντομα σκληρά μέτρα, είναι αμφίβολο αν θα πάρετε την τέταρτη δόση του Μαρτίου. Αυτό το σαφές μήνυμα έστειλαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα εικοσιτετράωρο μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών".

ΝΙΚΗ: "Και τώρα οι δυο μας- Β' γύρος εκλογικής αναμέτρησης για περιφέρειες και δήμους"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Μάχη ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για έντεκα περιφέρειες. Αμφίρροπες αναμετρήσεις και για τα δύο κόμματα στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Πέντε και τρεις για το ΠΑΣΟΚ, πέντε συν δύο (και ένα μεγάλο ερωτηματικό) για τη ΝΔ, είναι η περίεργη αριθμητική πράξη για τις περιφέρειες που εκτιμούν πως θα κερδίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα".


ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κυβέρνηση υπό προθεσμία- Θα αναγκαστεί ο Παπανδρέου μέχρι τον Μάρτιο να πάει σε εκλογές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δεινή κρίση στρατηγικής βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τη δήλωση που έκανε τη νύχτα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την οποία υποτίθεται ότι ξεμπέρδεψε με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστοι, ακόμα και εντός του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης έχουν πειστεί ότι δεν θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Νέο-δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ με το όπλο παρά πόδα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αμφισβήτηση τελεί πλέον η ομάδα συντονισμού της κυβέρνησης που θεωρείται από υπουργός, βουλευτές και στελέχη του κόμματος ότι δεν έχει το ειδικό βάρος να συντονίσει και να δώσει κατευθύνσεις και ότι υποπίπτει σε συνεχή λάθη που στοιχίζουν στο ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Κατοχυρώστε τη σύνταξή σας- Ποιες γυναίκες σώζονται, ποιες απειλούνται"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι νέες αλλαγές που έρχονται από 1/1/2011, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, προβληματίζουν τους ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν και αν τους συμφέρει να συνταξιοδοτηθούν τώρα".



Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Καθολική αντίσταση- Από αύριο δουλεύει πάλι η κρεατομηχανή του ΔΝΤ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προηγούμενη Κυριακή ήταν η αρχή, σήμερα στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι πολίτες πρέπει να δώσουν με την ψήφο τους ένα νέο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Τα ψευτοδιλήμματα και οι μπλόφες του πρωθυπουργού γύρισαν μπούμερανγκ για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ενώ η Νέα Δημοκρατία βγήκε αρκούντως ωφελημένη από τα αποτελέσματα της κάλπης της περασμένης Κυριακής".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ο εφιάλτης επιστρέφει- Η Ιρλανδία καταρρέει, η Ευρώπη τρέμει το ντόμινο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για την κρίση στην Ιρλανδία αλλά και το ντόμινο που ενδέχεται να προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία. Η αδυναμία του Δουβλίνου να δανειστεί φθηνά στις εξωτερικές αγορές αναγκάζει την Ιρλανδία να βαδίσει με γοργά βήματα προς τον ίδιο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα, δηλαδή τον μηχανισμό στήριξης".

FREE SUNDAY:"Περισσότερα μέτρα με λιγότερες δυνάμεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν δημοσιονομικό εφιάλτη που έχει προφανείς οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Κατάφερε να φτάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών χωρίς να παρουσιάσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 και τα μέτρα που περιλαμβάνει στο πλαίσιο του μνημονίου και των λεγόμενων διαρθρωτικών παρεμβάσεων".

REAL NEWS: "Μαύρη Δευτέρα! - 24 νέα μέτρα ζητεί η Τρόϊκα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με άγριες διαθέσεις και με σκληρά και επώδυνα μέτρα στις αποσκευές τους έρχονται αύριο στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Σερβάς Ντερόουζε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Υπό την απειλή του εκτροχιασμού στην πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής το επόμενο έτος οι ελεγκτές θα ζητήσουν την οριστική κατάργηση και των υπόλοιπων επιδομάτων, Πάσχα και διακοπών, από τον προϋπολογισμό του 2011".

VETO: "Πέντε ηλεκτροσόκ σε μία εβδομάδα- Κλείνουν οι κάλπες, αρχίζει ο εφιάλτης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η χειρότερη εβδομάδα (από ελεύσεως ΔΝΤ) ξεκινά από αύριο τόσο για τον εξουθενωμένο λαό όσο και για την αδύναμη μετά τις εκλογές κυβέρνηση. Αύριο έρχεται η τρόικα με άγριες διαθέσεις, την Τρίτη μαθαίνουμε το αληθινό (αυξημένο) έλλειμμα, ακολουθούν η επέτειος του Πολυτεχνείου με τα πνεύματα οξυμμένα, τα μέτρα για τις ΔΕΚΟ με περικοπές μισθών, μετατάξεις αλλά και απολύσεις (παρά τις διαψεύσεις) και η προγραμματισμένη κατάθεση του Προϋπολογισμού, ο οποίος βρίσκεται "στον αέρα", έχοντας τρύπα 4,5 δισ.".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Σεραφείμ: Αίσχος, άνωθεν η... Εντολή!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οργισμένη και μονολεκτική ήταν η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου περί του σφραγίσματος-χαράγματος του αντιχρίστου 666. Ο Προκαθήμενος της Κρητικής Εκκλησίας μας, είπε στους Χριστιανούς "μην πιστεύετε τους ανεύθυνους που γράφουν".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Οι δημοτικές εκλογές φέρνουν γρήγορα πολιτικές εκλογές"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ψηφίζουμε σήμερα πληρώνουμε από αύριο"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "Νυστέρι σε όλες τις ΔΕΚΟ- Ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών, μείωση προσωπικού"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση δείχνει προς το παρόν να αντιστέκεται στις πιέσεις της τρόικας για λουκέτα και απολύσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, αλλά βάζει βαθιά το μαχαίρι στις ΔΕΚΟ, με στόχο την εξοικονόμηση μέχρι και 2 δισ. ευρώ το 2011".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου