Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η πορεία της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις απολύσεις προσωπικού, στη νέα περικοπή των αποδοχών τους, την αφαίρεση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του κλάδου.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το μόνο το οποίο μπορεί να κάνει είναι να επαναπροσληφθούν οι πρόσφατα απολυθέντες. Ο υφυπουργός τους ανακοίνωσε πως θα προσληφθούν και όσοι εργαζόμενοι είναι εγγεγραμμένοι στους προσωρινούς καταλόγους του Α.Σ.Ε.Π., οι οποίοι - λόγω μνημονίου - δεν είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους. Η ρύθμιση αυτή αφορά 500 με 600 άτομα.

Η αντιπροσωπεία των απεργών δήλωσε ότι επί της ουσίας δεν βρήκε ανταπόκριση σε αυτά που ζητούσε. Γι' αυτό και οι απεργοί θα δουν εκ νέου τη στάση τους την ερχόμενη Κυριακή και θα εξετάσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών της, αφού η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο δεν είχε θετική κατάληξη.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. έχει προγραμματίσει απεργία έως και την Κυριακή 21 Νοέμβριου. Λόγω της απεργίας, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους δημότες του να μην κατεβάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους αποκομιδής έως και την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου