Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Νέες περιοχές εντάσσονται στο κτηματολόγιο

Νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης βάζει μπρος η εταιρεία «Κτηματολόγιο ΑΕ». Οπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινούν οι διαδικασίες για την ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο 263 νέων περιοχών σε 19 νομούς της χώρας. Αυτές τις ημέρες οριστικοποιείται το τεύχος του διαγωνισμού, ώστε η προκήρυξη να γίνει κατά τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2011.

ο νέο πρόγραμμα αφορά 263 ημιαστικές περιοχές με αξιόλογο πληθυσμό, δηλαδή πόλεις και κωμοπόλεις, σε 19 νομούς της χώρας. Με την κτηματογράφησή τους θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν γύρω στα 2 εκατ. δικαιώματα. Περίπου 1 εκατ. δικαιούχοι θα κληθούν να υποβάλουν δηλώσεις για την ακίνητη περιουσία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι οικισμοί της Αττικής (Γραμματικό, Βαρνάβας και Καπανδρίτι) που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2009, καθώς και καμένες εκτάσεις της Πελοποννήσου.

Τον περασμένο Αύγουστο, με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη, κηρύχτηκε υπό κτηματογράφηση όλο το υπόλοιπο της επικράτειας που αφορά περίπου 21 εκατ. δικαιώματα.

Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, αποτελεί το πρώτο βήμα και, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» Απόστολος Αρβανίτης, μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου. Η αισιοδοξία του επικεφαλής της εταιρείας στηρίζεται στο γεγονός πως έχει πλέον αναπτυχθεί σημαντική γνώση και έχει αποκτηθεί μεγάλη εμπειρία από τα προηγούμενα προγράμματα κτηματογράφησης. Επίσης, οι πολίτες έχουν εξοικειωθεί σημαντικά με τον νέο θεσμό.

«Με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσα από το Γ' ΚΠΣ, διαθέτουμε πλέον μία υπερσύγχρονη υποδομή πληροφορικής, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα που καλύπτουν το σύνολο της χώρας. Αυτά τα έργα υποδομής μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά όχι μόνο την ταχύτερη και οικονομικότερη ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και την καλύτερη λειτουργία της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ».

Πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού θα προηγηθεί σύντομη διαβούλευση.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο λειτουργεί σήμερα σε 330 περιοχές. Την προσεχή άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες αναρτήσεις από το πρόγραμμα των 107 περιοχών που άρχισαν να κτηματογραφούνται το 2008. 

 

Αναλυτικότερα, οι περιοχές (προ- Καποδιστριακοί ΟΤΑ) του νέου προγράμματος για την Ανατολική Αττική είναι:

ΒΑΡΝΑΒΑΣ , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ , ΚΑΛΑΜΟΣ , ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ , ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΩΡΩΠΟΥ , ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ , ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ , ΣΥΚΑΜΙΝΟ , ΩΡΩΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου