Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

8ος αγώνας «κατά της φτώχειας» στο Γ. Καραϊσκάκης γεμάτος αστέρια


Eκκληση στον κόσμο να γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης» στον 8ο αγώνα «κατά της φτώχειας», που γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, απηύθυνε χθες η διοίκηση του Ολυμπιακού.


Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Σωκράτης Κομινάκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης, η Ζιάντε Πολτιέ (ΟΗΕ) και η Δέσποινα Παπαστυλιανού (ίδρυμα «Αργώ»).

Τα έσοδα του φιλικού ανάμεσα στην ομάδα των φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο και των All-Stars του Ολυμπιακού, που θα απαρτίζεται από τους τωρινούς παίκτες των «ερυθρολεύκων» αλλά και παίκτες που συνέδεσαν το όνομά τους με πρόσφατες επιτυχίες του συλλόγου, θα διατεθούν υπέρ του ιδρύματος «Αργώ» για παιδιά με ειδικές ανάγκες, των αστέγων και απόρων του Πειραιά, καθώς επίσης και των πληγέντων της Αϊτής και του Πακιστάν.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Σ. Κομινάκης, β΄ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη, που ήθελε να πρωτοστατήσει σε μια τέτοια ενέργεια ώστε να βοηθηθεί κόσμος που το έχει πραγματικά ανάγκη» και ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει το φαληρικό γήπεδο, ενημερώνοντας πως ήδη έχουν πουληθεί 15.000 εισιτήρια για το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης.

«Η δυναμική του Ολυμπιακού ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε όταν μας έκανε πρόταση να διεξαχθεί στην Ελλάδα φέτος ο αγώνας», ανέφερε από την πλευρά της η Ζιάντε Πολτιέ, που βρέθηκε στο πάνελ εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Μέσα από τέτοιους αγώνες μας δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσουμε στην κοινωνία, στον κόσμο που υποφέρει από τη φτώχεια, τη στήριξη που μας παρέχει», είπε ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης.

«Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το 85% των ατόμων με αναπηρία δεν έχουν καμία απασχόληση, ενώ τα επιδόματα είναι από πενιχρά έως ανύπαρκτα», δήλωσε η Δέσποινα Παπαστυλιανού.

Σημειώνεται ότι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, θα πάρει μέρος στον αγώνα, συμβάλλοντας σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Εννοείται πως πέρα από τον επιθετικό της Τσέλσι, θα παίξουν ακόμη ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο. Μέχρι στιγμής, έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή αρκετών ακόμη σπουδαίων παικτών (εν ενεργεία ή όχι) πλην του Ντρογκμπά όπως: Τζον Χάιτινχα, Κριστιάν Καρεμπέ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Γκεόργκε Ποπέσκου, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαχαμαντού Ντιαρά, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Χόιντοκ, Φερνάντο Κόουτο και αρκετοί άλλοι.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, στην Ελλάδα θα ερχόταν και ο Κακά, όμως δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντρογκμπά προσπαθεί να πείσει κάποιους από τους συμπαίκτες του στην Τσέλσι, οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη η παρουσία και άλλων άσων των πρωταθλητών Αγγλίας. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου