Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μποϋκοτάζ του Βήματος της Κυριακής!

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων καλεί ομόφωνα σε μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικό μποϋκοτάζ του "Βήματος" σήμερα Κυριακή.


Με την ΕΣΗΕΑ να έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15/12 και 48ωρη στο τέλος της εβδομάδας, με στόχο να μην εκδοθούν τα κυριακάτικα φύλλα, οι εκδότες πέρασαν στην αντεπίθεση.

Αφού πρώτα συμφώνησαν να διατηρήσουν στη θέση του Προέδρου της Ένωσης Εκδοτών (ΕΙΗΕΑ) τον Ψυχάρη, στην συνέχεια αυτός ανέλαβε δράση. Το απόγευμα της Παρασκευής και αφού το Βήμα αυτής της Κυριακής βρισκόταν ήδη στο τυπογραφείο, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά 21 απολύσεις.



Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση, συγκαλώντας συνέλευση και υιοθετώντας ομόφωνα ψήφισμα. Σε αυτό ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να κηρύξει απεργία διαρκείας στο Βήμα και να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σε όλο τον ΔΟΛ ενώ ξεκαθαρίζουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν στην πράξη την κυκλοφορία του Βήματος την Κυριακή. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαδοθεί η είδηση σε όλη την κοινωνία και να υπάρξει μαζικό μποϋκοτάζ όποιων φύλλων της εφημερίδας καταφέρουν να φτάσουν την Κυριακή στα περίπτερα.

Η κίνηση για μποϋκοτάζ  της σημερινής έκδοσης του «Βήματος» , το οποίο έκλεισε την ύλη του λίγο πριν τις απολύσεις και με τους απολυμένους να έχουν μερίδιο σε αυτήν την έκδοση ύλης ,είναι μια κίνηση που δεν αφορά την άποψή σας για τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που έχετε. Είναι μια κίνηση που αφορά τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που θέλετε να έχετε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου