Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Βροχερά Χριστούγεννα

Χριστούγεννα με βροχή, θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη και χιόνια στα ορεινά είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού που θα έχουμε το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και εφτά βαθμούς.

 Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Νίκο Καραταράκη, «από τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι από την Πέμπτη ενισχύονται οι νοτιάδες στα πελάγη και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8, ενώ στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Μποφόρ.

Κατά τα άλλα, δεν αναμένονται πουθενά βροχές, έτσι η οδική μετακίνηση μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον όσον αφορά τον καιρό.

Την Παρασκευή παραμονή των Χριστουγέννων, θα έχουμε μεταβολή του καιρού. Ετσι, τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα. Μάλιστα, οι βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα ενταθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Την ίδια στιγμή, θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιάδες, που στα πελάγη θα αγγίζουν κατά τόπους τα 8 Μποφόρ. Παράλληλα, ο υδράργυρος θα αρχίσει από το μεσημέρι να πέφτει στα δυτικά και βόρεια.

Το Σάββατο προβλέπονται βροχές σε δυτικά, βόρεια, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά».

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν λίγο στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο έως το μεσημέρι θα πνέουν με ένταση τοπικά έως 8 Μποφόρ.

Την Κυριακή για όσους θελήσουν να επιστρέψουν την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε δυτικά, βόρεια, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Τέλος, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν κατά τόπους τα 6 Μποφόρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου