Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια στην Κερατέα από κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ


Ένταση επικρατεί στην Κερατέα, όπου νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του ΧΥΤΑ, με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί εκεί για να ανοίξουν τους δρόμους.
 
Οι κάτοικοι, με επικεφαλής την δημοτική αρχή, είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στον ΧΥΤΑ με υδροφόρες και αυτοκίνητα, προκειμένου να εμποδίσουν μηχανήματα της εταιρίας που ήθελαν να φθάσουν στον χώρο της χωματερής για την πραγματοποίηση των εργασιών.
 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιές στις καλαμιές στην άκρη του δρόμου.Πιο συγκεκριμένα δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν το σημείο συλλαμβάνοντας άμεσα τον Δήμαρχο κο Σταύρο Ιατρού που ήταν επιφυλακή στο σημείο καθώς και τον αδερφό του. 
 
Μέχρι αυτή την ώρα στο σημείο έχουν δια της βίας περάσει τρία βαριά μηχανήματα τα οποία παράνομα και αντιδημοκρατικά προσπαθούν να εργασθούν σε χώρο που έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός και για τον οποίο ακόμα και η άδεια για δημιουργία ΧΥΤΑ προβλέπει υποχρεωτική αρχαιολογική ερευνά πριν την έναρξη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, αλλά τελικά οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, λόγω του ότι η δημοτική αρχή της περιοχής έχει κάνει και προσφυγή υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος.
Στον τόπο των επεισοδίων βρίσκεται εισαγγελέας και γίνονται διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου