Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κρίσιμη για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι η σημερινή ψηφοφορία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει σήμερα την κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο της χώρας του με τους πολιτικούς αναλυτές να θεωρούν πως ο «Καβαλιέρε» έχει λίγες πιθανότητες επιβίωσης.


Η σημερινή ψηφοφορία  τόσο στην Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στην ιταλική Γερουσία θα μπορούσε να κριθεί από μόλις μία ψήφο, σχολιάζουν οι πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο 74χρονος ηγέτης μπορεί να συγκεντρώσει απλώς τον αριθμό για να επιβιώσει με 314 πιθανές ψήφους κατά των πιθανών 313 της
αντιπολίτευσης.

Ο Μπερλουσκόνι, βαρώνος των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ότι η Ιταλία χρειάζεται «τα πάντα εκτός από μια σκοτεινή κρίση», προσθέτοντας ότι «αυτό που είναι βέβαιο στο πολιτικό μας σύστημα είναι ότι σήμερα οι Ιταλοί πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιον επιθυμούν να τους κυβερνά, σε όλα τα επίπεδα».

«Εάν η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί καλά, αυτό πρέπει να αφεθεί στους πολίτες για να αποφασίσουν και αυτό αποτελεί μέρος του συντάγματός μας και της κυριαρχίας μας», είπε. «Αν η αρχή αυτή παραβιάζεται, τότε αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα έχει προδοθεί. Και αυτοί στο Κοινοβούλιο πρέπει να ερμηνεύσουν την επιθυμία του λαού».

Η ψηφοφορία αυτή λαμβάνει χώρα την ώρα που ο Μπερλουσκόνι – ο οποίος κατηγορείται για πληρωμένο σεξ καθώς και πληρωμή της Μαφίας για προστασία της οικογένειάς του αλλά και των επιχειρηματικών του συμφερόντων, διανύει ένα από τα πιο σκληρά χρόνια του στην κυβέρνηση, μια χρονιά γεμάτη σκάνδαλα και πιρκία που υπονόμευσε την ηγεσία του και άφησε την κεντροδεξιά κυβέρνησή του να παλεύει να σταθεί όρθια.

Η ρήξη με την ομάδα Gianfranco Fini, πρώην σύμμαχός του, τον Ιούλιο, του κόστισε μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μετά από μήνες αδιεξόδου προκάλεσε μια πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο η οποία απ’ ότι φαίνεται θα κριθεί από μία-δυο ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου