Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΓΕΛΩΝ»


Τα κάλαντα με έναν ιδιαίτερο τρόπο αγάπης και προσφοράς θα ψέλνουν φέτος παιδιά της Αθήνας. Ξωτικά των Χριστουγέννων και άγγελοι με μουσικά όργανα, εφοδιασμένοι από το σπίτι τους με γλυκά, μαγειρεμένα φαγητά, μεταχειρισμένα ή καινούρια ρούχα και παιχνίδια, συσκευασμένα σε μορφή δώρων, θα μοιράσουν αγάπη σε άλλα παιδιά δίνοντας για πρώτη φορά ένα νέο περιεχόμενο στα Χριστούγεννα.

Είναι οι «Γιορτές Αγγέλων», ιδέα που ανήκει στην οργανωτική επιτροπή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα και ιδιαιτέρως στην εικαστικό του σχολείου, Ελπίδα Πανονίδου, η οποία έχει επεκταθεί και σε άλλα σχολεία στην επαρχία, ακόμη και στο εξωτερικό.

Έτσι, μεθαύριο, Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, μαθήτριες και μαθητές, καθηγήτριες και καθηγητές, γονείς και φίλοι από αρκετά σχολεία της Αττικής θα συναντηθούν στις 12.00 στον σταθμό του μετρό Κεραμεικός. Μέσω μίας προκαθορισμένης διαδρομής θα ψάλουν κάλαντα και τραγούδια προσφέροντας τα δώρα τους σε ανθρώπους που ζουν σε ξενώνες απόρων, άστεγους, καθώς και σε «παιδιά του δρόμου» ή άλλους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη. H διαδρομή θα ολοκληρωθεί στο Θησείο, όπου τα παιδιά θα στήσουν μία αυτοσχέδια υπαίθρια γιορτή.
 
Ο στόχος του δρώμενου,είναι η ανιδιοτελής και μάλιστα βιωματική προσφορά από μαθητές σε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Την ημέρα, που τα περισσότερα παιδιά λένε τα κάλαντα περιμένοντας την προσφορά μας, τα παιδιά αυτά θα λένε κάλαντα προσφέροντας ένα κομμάτι από τον δικό τους προσωπικό κόσμο.

Συνολικά, η χρονική διάρκεια του δρώμενου υπολογίζεται στις 3 ώρες. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή και ενδιαφέρον πολλά σχολεία, σύλλογοι γονέων και μαθητών και εκπαιδευτικοί, τόσο από την Αττική, όσο και από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου