Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αργή και σταδιακή εξομάλυνση της λειτουργίας του αεροδρομίου του Χίθροου και του Eurostar.


Αρχίζει αργά και σταδιακά η βελτίωση της κυκλοφορίας των τρένων Eurostar και η εξομάλυνση της λειτουργίας του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο, έπειτα από το πολυήμερο χάος που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις και παρέλυσαν τις ευρωπαϊκές συγκοινωνίες.
Η σιδηροδρομική εταιρεία transManche ανακοίνωσε την σχεδόν πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων στη σήραγγα που διασχίζει τη Μάγχη και ζήτησε από τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο για τη σημερινή ημέρα να παρουσιάζονται "μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση".
Στον διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό Σεντ Πάνκρας ωστόσο σχηματίσθηκε μεγάλη ουρά από τις πρώτες πρωινές σήμερα και οι υπάλληλοι της Eurostar πρόσφεραν καφέ και κρουασάν στους επιβάτες που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέσα στο κρύο.
Πολλοί επιβάτες με εισιτήριο δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τη θέση τους στα προγραμματισμένα δρομολόγια.
Η Eurostar έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα επιβατών εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των αεροδρομίων του Λονδίνου.
Στο Χίθροου, το οποίο είχε μεταβληθεί τις τελευταίες πολλές ημέρες σε απέραντο υπνωτήριο για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, έγινε χθες το βράδυ δυνατό το άνοιγμα της δεύτερης πίστας, γεγονός που θα επιτρέψει την σημερινή λειτουργία του αεροδρομίου κατά τα δύο τρίτα.
Ωστόσο αναμένονται και νέες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέες χιονοπτώσεις στην κεντρική και την ανατολική Αγγλία.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Χίθροου προειδοποίησε ότι οι επιβάτες δεν θα πρέπει να αναμένουν την εξομάλυνση της λειτουργίας του αεροδρομίου σύντομα και ότι προς το αεροδρόμιο πρέπει να μετακινούνται μόνον οι επιβάτες η πραγματοποίηση των πτήσεων των οποίων έχει επιβεβαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου