Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

To Voyager έφτασε στο άκρο του ηλιακού μας συστήματος


Το Voyager 1, είναι το πιο μακρινό διαστημόπλοιο από τη Γη, καθώς έχει φθάσει σε ένα νέο σημείο ορόσημο, στο σημείο να εγκαταλείψει το Ηλιακό μας Σύστημα.

 Τώρα,καθώς βρίσκεται 17.4 δισεκατομμύρια χλμ (10.8 δισεκατομμύρια μίλια) από την Γη, οι ανιχνευτές του διαστημοπλοίου εντόπισαν μια διακριτή αλλαγή στη ροή των σωματιδίων που το περιβάλλουν.

Τα σωματίδια αυτά, που προέρχονται από τον Ήλιο, δεν ταξιδεύουν  πλέον προς το εξωτερικό του ηλιακού μας συστήματος, αλλά κινούνται πλάγια .
Αυτό σημαίνει  πως το Voyager πρέπει να είναι πολύ κοντά στο να κάνει το άλμα προς το διαστρικό διάστημα - το διάστημα μεταξύ των αστεριών.


"Όταν το Voyager ξεκίνησε το διαστημικό του ταξίδι δεν υπήρχε καμία βάση δεδομένων που θα μας έκανε  να γνωρίζουμε ότι  το διαστημικό αυτό σκάφος θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ», δήλωσε  ο Edward Stone, ο επιστήμονας  υπεύθυνος του σχεδίου Voyager

«Δεν είχαμε ιδέα πόσο μακριά θα έπρεπε να ταξιδέψει για να φτάσει έξω  από το Ηλιακό μας Σύστημα. Τώρα γνωρίζουμε ότι σε περίπου πέντε χρόνια, θα πρέπει να είμαστε έξω από αυτό,για πρώτη φορά."

Ο Δρ Stone έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Αμερικανική Ένωση Γεωφυσικής (AGU) Fall Meeting, την μεγαλύτερη συγκέντρωση επιστημόνων  από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου