Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι «Anonymous» υπερασπίζονται το Wikileaks


Σε επιθέσεις κατά των ιστοσελίδων φορέων που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το Wikileaks προχώρησε η ομάδα «χακτιβιστών», με την ονομασία «Anonymous», εκφράζοντας τη στήριξή της στον ιστότοπο.


Σύμφωνα με το BBC, η ομάδα των ακτιβιστών-χάκερ πραγματοποίησε αντίστοιχες κυβερνοεπιθέσεις με αυτές που δέχθηκε το Wikileaks, κατά της ελβετικής τράπεζας που πάγωσε τη χρηματοδότηση προς τον Τζούλιαν Ασάνζ αλλά και του PayPal που σταμάτησε κάθε δωρεά προς τον ιστότοπο.

Μέλος των "Anonymous" σε δηλώσεις του στο BBC ανέφερε ότι στόχοι της ομάδας αποτελούν ιστοσελίδες που υποκύπτουν στις κυβερνητικές πιέσεις. "Σαν οργάνωση πάντοτε βρισκόμασταν απέναντι σε όσους επιχειρούν να λογοκρίνουν και να βάλουν φραγμούς στην ελευθερία του διαδικτύου και δρούσαμε εναντίον τους με κάθε τρόπο", δήλωσε ο ίδιος.

Οι "Anonymous" επιτίθενται στις ιστοσελίδες, προκαλώντας προβλήματα στην πρόσβαση των χρηστών σε αυτές (DDos attacks), χωρίς όμως να τις θέτουν εκτός λειτουργίας. Από την επίθεση στο Payal διεκόπη η πρόσβαση στον ιστοσελίδα για 6 ώρες.

Επίσης, οι "Anonymous" δημιουργούν ιστοσελίδες-καθρέφτες του Wikileaks. Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης τουλάχιστον 507 τέτοιου είδους ιστοσελίδες έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου