Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μουσείο για διαλυμένες σxέσεις


Όταν μια σχέση τελειώνει, η πρώτη σας αντίδραση μπορεί να είναι το να απαλλαγείτε από κάθε στοιχείο που να σας θυμίζει αυτήν την σχέση,να πετάξετε κάθε ίχνος που σας την επαναφέρει στην μνήμη σας.

Όμως, ένα μουσείο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το "Museum of Broken Relationships"  ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κρατήσουν όλα τα ενθύμια  αυτής της σχέσης που είχαν  και να τα δωρίσουν σ'αυτό.
Με αυτό τον τρόπο το μουσείο προσφέρει μια ευκαιρία να ξεπεραστεί μια συναισθηματική κατάρρευση μέσω της χαριστικότητας  και της δημιουργικής συμβολής στη αύξηση της συλλογής των εκθεμάτων - ενθυμίων  που έχει να επιδείξει.


Όποιο και αν είναι το κίνητρο για την δωρεά αυτή είτε πρόκειται για καθαρή επίδειξη, θεραπευτική αρωγή, ή απλή περιέργεια ,οι άνθρωποι αγκάλιασαν την ιδέα αυτή και παρουσιάζουν αυτά τα ενθύμια  με τελετουργικό τρόπο, σαν μια επίσημη τελετή που δεν υπάρχει την στιγμή της κατάρρευσης της σχέσης.
Το μουσείο  περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου , συγκεντρώνοντας μια καταπληκτική συλλογή, που "χρωματίζεται" από  προσωπικές εμπειρίες, τοπικές  ιδιαιτερότητες  και  ιστορίες. Περισσότεροι από 180.000 ήταν οι επισκέπτες, κατά τη διάρκεια της διεθνούς περιοδείας του Μουσείου, εκδηλώνοντας με την παρουσία τους το ενδιαφέρον τους  και την συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου