Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κ.Μίχαλος : " Η χώρα ακολουθεί, όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη, πορεία"

''Οι τελευταίες ανακοινώσεις των επικεφαλής της τρόικας, θα πρέπει να έπεισαν και τους τελευταίους υποστηρικτές της εφαρμοζόμενης, σήμερα οικονομικής πολιτικής ότι η χώρα ακολουθεί, όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη, πορεία'' δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος σχολιάζοντας τις τελευταίες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Τρόικας αλλά και τη στάση που τήρησε η Κυβέρνηση.

Ο κ. Μίχαλος εξηγεί ότι λανθασμένη χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική διότι ''δεν οδηγεί σε λύσεις, αλλά σε αδιέξοδα, δε δημιουργεί ελπίδες, αλλά ανάγκες νέων θυσιών και νέων αδικιών.'' και επικίνδυνη διότι με την πολιτική αυτή ''όχι μόνον η ύφεση και η ανεργία διογκώνονται, η αποδιοργάνωση του παραγωγικού μας ιστού διευρύνεται και επιταχύνεται και η ανάπτυξη απομακρύνεται, αλλά κυρίως γιατί η κοινωνική συνοχή οδηγείται με βεβαιότητα πλέον, σε ρήξη καθώς οι αντοχές ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων, εξαντλούνται και ο επιχειρηματικός μας κόσμος αποδεκατίζεται''.

Ο κ. Μίχαλος σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτή την πορεία καθώς όπως αναφέρει: ''υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργείται δεν είναι μόνο η τρόικα, αλλά και αυτοί που αποδέχονται ανεδαφικές προτάσεις από παράγοντες που δε γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, ενώ αγνοούν τεκμηριωμένες εισηγήσεις των υπεύθυνων συμβούλων της κυβέρνησης όπως είναι τα επιμελητήρια, τα οποία, μάλιστα υποβαθμίζουν συστηματικά, ενώ επιχειρούν και να τα απαξιώσουν θεσμικά''.

Ο κ. Μιχαλος υπενθυμίζει ότι το ΕΒΕΑ έχει κατ'Α επανάληψη επισημάνει λάθη και κινδύνους και ζητάει από την κυβέρνηση ''να αναλάβει τις ευθύνες της και να κατανοήσει ότι αυτή πρέπει να κυβερνά''.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου σημειώνει: ''είναι αποκαρδιωτικό οι επιχειρηματίες να λαμβάνουν ως απάντηση - και μάλιστα από πρωθυπουργικά χείλη - στην πρότασή τους για μείωση της βαρύτατης φορολογίας, που συμπιέζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ότι το αίτημά τους θα μπορούσε να το ζητήσει - από ποιον άραγε; - υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα δεσμευτούν για την καταβολή των φόρων που τους αναλογούν. Παραμένει, λοιπόν, επίκαιρο το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Ο επιχειρηματικός κόσμος το μόνο που επιζητεί είναι μια πραγματικά εθνική πολιτική, που θα προάγει τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Υπενθυμίζει τέλος ότι η επιχειρηματική κοινότητα εμμένει σε όλα όσα τόσους μήνες επαναλαμβάνει. Δηλαδή:

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, είναι η άμεση κινητοποίηση της παραγωγικής μηχανής μας

Η κινητοποίηση αυτή που οδηγεί στην ανάπτυξη με μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων και πρόσθετα φορολογικά βάρη στις επιχειρήσεις μας δεν πρόκειται να επιτευχθεί

Και χωρίς ανάπτυξη η κοινωνική συνοχή, στον τόπο μας κινδυνεύει, ενώ η εξόφληση των χρεών μας καθίσταται δυσχερέστατη.

''Το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η οικονομική φιλοσοφία της τρόικας, με την οποία, για άλλη μια φορά, ταυτίστηκε, δεν είναι μονόδρομος και δεν οδηγεί στην επίλυση προβλημάτων.

Όσο πιο γρήγορα εγκαταλειφθεί η φιλοσοφία αυτή με παράλληλη υιοθέτηση δέσμης ρεαλιστικών μέτρων τόνωσης των επενδύσεων, τόσο πιο εύκολα να βγούμε από τον επικίνδυνο, σημερινό, στασιμοπληθωρισμό στον οποίον η πολιτική της τρόικας μας οδήγησε». καταλήγει ο κ. Μίχαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου